Около 200 души участваха в протест на две крачки от

...
Около 200 души участваха в протест на две крачки от
Коментари Харесай

Протестиращи във Ватикана настояват за истината за Емануела Орланди


Около 200 души участваха в митинг на две крачки от Ватикана, с цел да изискат истината да се разкрие по отношение на изгубването на Емануела Орланди, съобщи Франс прес.

Орланди, дете на ватикански чиновник, изчезна преди 40 години, когато беше на 15 години. Момичето е отивало на 22 юни 1983 година на урок по музика в центъра на Рим, когато следите му изчезват.

Случаят породи доста версии, само че нито една не беше потвърдена. В отвличането бяха намесени тайните служби, мафията, висшите ватикански управляващи, масоните. В даден миг отвличането бе свързвано и с атентата против папа Йоан Павел Втори.

" Нито една страна, още по-малко Църквата, не могат да оправдава престъпността ", се четеше на един от плакатите на участник в митинга, проведен от Пиетро Орланди, брата на Емануела.

Протестът се състоя, откакто във вторник Ватиканът разгласи, че стартира следствие по случая.

" Може би Ватиканът разбра, че е настъпил моментът да се постави точка. Искам това да бъде финалната точка. За първи път те стартират следствие на отвличането на Емануела, която е ватиканска гражданка ", сподели Пиетро Орланди.

" Винаги съм бил уверен, че Ватиканът знае истината, че те са в течение, че тримата папи  (Йоан Павел Втори, Бенедикт Шестнадесети и Францик) знаят и че би могло виновните за отвличането да са вътре във Ватикана, да са работили благодарение на външни хора ", съобщи Орланди.

" Солидарността на хората, които са тук, е силата, която ме тласка да ходя напред през всички тези години ", добави братът на Емануела.

Досега имаше италиански следствия на изгубването на Емануела, за което бе изработен и сериал, излъчен предходната година по " Нетфликс ". В него Пиетро Орланди споделя, че папа Франциск му е споделил: " Тя е на небето ", намеквайки, че Ватиканът, знае какво е станало с Емануела.

В документалния филм приказва и другарка на Емануела, която споделя, че тя ѝ е доверила, че доближен на Йоан Павел Втори й е " досаждал " с ухажване и полови подмятания в градините на Ватикана няколко дни преди тя да изчезне, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР