Около 20 души се събраха днес пред посолството на Венецуела

...
Около 20 души се събраха днес пред посолството на Венецуела
Коментари Харесай

Двасейтина подкрепиха Мадуро пред посолството на Венецуела в София

Около 20 души се събраха през днешния ден пред посолството на Венецуела в София на проява под надпис " Акция - взаимност с Венецуела и президента Мадуро ".
 Венецуела отхвърли ултиматума на европейските страни  Москва: Зад ултиматума на европейските страни към Мадуро прозира диригентската палка на Съединени американски щати  Германия, Испания и Франция ще признаят Гуайдо за президент, в случай че Мадуро не свика избори до 8 дни  Хаосът във Венецуела: по какъв начин се стигна дотук
Поддръжниците на Мадуро у нас са организирали акцията си във Фейсбук.

Пред посолството на Венецуела в София те издигнаха транспаранти с надписи:  " Съединени американски щати, долу ръцете от Венецуела " и " Солидарност с Мадуро ".

Поддръжниците на Мадуро в България са безапелационни, че " от 23 януари 2019 година в столицата Каракас протича опит за прелом, проведен от дясната съпротива. Целта е да се отстрани законно определения от народа на Венецуела през 2018 година президент Николас Мадуро и неговото държавно управление. "

Организаторите на акцията са на мнение, че Венецуела е поела " по революционен път ", а това означавало: " опазване на благосъстоянията на страната и приходите от тях за венецуелския народ; отваряне на учебни заведения, ограмотяване на милиони венецуелци и късмет за гратис следване в новосъздадените университети; гратис опазване на здравето, което обгръща като грижа милиони жители, нямали преди този момент никакъв достъп до медицината; създаване на милиони жилища, в които се настаняват най-бедните поданици на страната, с което се дава началото на един нов и заслужен за тях и фамилиите им живот; самостоятелна външна политика, в която Венецуела се приема равна с другите нации, поддържа битката против международната олигархия и зове милиони хора по света да последват нейния образец и така нататък ".

На 25 януари и ръководителят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов изпрати до посолството на Венецуела позиция, в която се споделя: " Координираната офанзива на американския и европейския империализъм, на капиталистическите медии и империалистическите нарушители целят да излъгват народите по света и да осъществят следващия властови прелом в интерес на богатите олигарси. Ние, българските комунисти, поддържаме своите приятели от Комунистическата партия на Венецуела, които отстояват ползите на пролетариата на Венецуела в борбата му с венецуелската и интернационалната капиталистическа клика! Подкрепяме президентa Мадуро! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР