Около 20 бойни кораба от руската Каспийска флотилия, излезли от

...
Около 20 бойни кораба от руската Каспийска флотилия, излезли от
Коментари Харесай

Русия дуе мускули в Каспийско море

Около 20 бойни кораба от съветската Каспийска флотилия, излезли от пристанище Махачкала, стартират през днешния ден огромно обучение в Каспийско море като проява на мощ. Новината пристигна от пресслужбата на Южния боен окръг на Русия, съобщи РИА Новости.

Сред плавателните съдове, участващи в маневрите, организацията изброява ракетни и артилерийски кораби, базови миночистачи, катери и спомагателни съдове. Екипажите ще упражняват по-специално взаимни дейности за отразяване на въздушни офанзиви и водене на морски пердах.

Предвидени са също бойни стрелби, извършения за заличаване на мини, за противоподводна и противодиверсионна защита, отбелязва ТАСС.

Основна цел на серията от военноморски учения, провеждани от Русия при започване на годината, е да се отработват дейностите на флотовете и Въздушно-космическите сили за отбрана на съветските национални ползи в Световния океан и за противопоставяне против военните закани за федерацията, показва пресслужбата.

Маневрите обгръщат акваториите на моретата към Русия и оперативно значими региони от Световния океан. В тях са включени над 140 бойни и спомагателни кораба, повече от 60 летателни апарата, 1000 единици бойна техника, към 10 000 военнослужещи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР