Около 2 000 уебсайта в Грузия, включително тези на президента,

...
Около 2 000 уебсайта в Грузия, включително тези на президента,
Коментари Харесай

Мащабна кибератака в Грузия удари институции и медии

Около 2 000 уеб страницата в Грузия, в това число тези на президента, съдилищата и медиите, попаднаха в центъра на огромна хакерска атака.
Уебсайтът на грузинския президент Саломе Зурабишвили беше "нападнат от хакери през днешния ден следобяд ", съобщи неговата говорителка за Агенция Франс Прес. "Органите на реда проверяват случая ", сподели Софо Джаянашвили.
Информационната организация Грузия Интерпрес заяви, че уебсайтът на съдилищата с обща пълномощия в Грузия, както и уебсайтовете на редица държавни организации, неправителствени организации и медийни организации също са наранени от хакерската атака.
В резултат на офанзивата се появи фотография на някогашния президент на Грузия в заточение Михаил Саакашвили с надпис "Ще се върна! ", оповестява Интерпрес.
Саакашвили живее в самоналожено заточение в Украйна, откакто вторият му мандат като президент завърши през 2013 година. Жестоко прозападният реформист и някогашен водач е търсен в Тбилиси по обвиняване в корист с власт, което той отхвърля.
Редица някогашни висши чиновници от администрацията на Саакашвили са в пандиза, откакто неговата партия загуби през 2012 година на парламентарните избори от актуалната ръководеща партия "Грузинска фантазия ", управлявана от олигарха Бидзина Иванишвили.
Опозиционните партии и западните съдружници на Грузия жигосаха наказателното гонене като политически лов на вещици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР