Около 1900 лв., предвидени в актуализацията на бюджета на община

...
Около 1900 лв., предвидени в актуализацията на бюджета на община
Коментари Харесай

1900 лева за пе*ерастии“ подлудиха общинарите в Бургас

Около 1900 лева, планувани в актуализацията на бюджета на община Бургас за НПО-та, проповядващи ЛГБТИКю+ разбиранията, провокираха страшни кавги по време на постоянната сесия на локалния парламент.

Ситуацията грубо ескалира, когато в полемиката бяха намесени извънземните от междузвездни войни, простреляли се едно друго по време на спор в бара на Мос Айсли, разказва сагата „ Флагман “.

Интересното е, че аналогията бе направена от зелената Даниела Божинова, която бе вносител на докладна за финансирането на две неправителствени организации, свързани с въпросната комплицирана абревиатура, описваща хомо, транс и бисексуалните хора.

Реално стартът на полемиката бе даден от общинския консултант Владимир Павлов, който разгласи, че няма да поддържа актуализацията на бюджета, в случай че тези средства останат заложени в него за поддръжка на организациите. 

„ Това са фондации, които са провокатори и създатели на п*дерастии и вие желаете с парите на бургазлии да финансираме тях?

Не може това да влиза като част от актуализацията на бюджета “, сподели Павлов. Той бе контриран непосредствено от Божинова, която съобщи, че той очевидно водел „ съседски разногласия с тези две организации “ и го прикани да се „ въздържа от тирада на омразата “. 

В полемиката се включи съветникът Калояна Живкова, която изясни, че е доста по-коректно заложените за организациите средства да отидат някъде, където има по-наложителна потребност. „ От Сдружение „ Равен старт “, които оказват помощ за грижата на деца с увреждания, изпратиха писмо, с което декларират, че са наели психолог, който да оказва помощ – нещо, с което малко хора биха се нагърбили.

За него обаче няма да има заплата за два месеца заради липса на средства и по тази причина предлагам плануваното за препоръчаните от госпожа Божинова организации, залегнало в актуализацията на бюджета, да се трансферира точно към това съдружие “,

сподели Живкова от трибуната. Тя добави, че групата на ГЕРБ постоянно е подкрепяла препоръчаните от Божинова други неправителствени организации, в това число и тази година при приемането на Бюджета.

Нейното изявление бе изрично подкрепено от Павлов, само че незабавно контриран от Божинова.

„ Вие сте жители за европейско развиване на България и сте болшинство в общинския съвет. Наскоро Европейски Съюз одобри, че ЛГБТИ общността би трябвало да има равни права. 

Ако би трябвало да избираме сред майките на деца с увреждания и ЛГБТИ общността, това е неравна борба и естествено, че ще завоюват майките.

Това обаче не е барът в Междузвездни войни, където прострелват междузвездно създание, тъй като не им харесва “, съобщи Божинова, пробвайки несполучливо да направи прилика с именитата истинска трилогия на Междузвездни войни, след което в залата на общинския съвет последваха подвиквания „ А кой е барманът?! “.

Божинова наподобява визираше сцена, в която Хан Соло прострелва с бластер Грийдо (зелено извънземно, чието име е заигравка с думата greed = алчност).

Причината за стрелбата обаче сигурно не е, че просто не го харесва, само че аналогията въпреки всичко е забавна, защото под “застреляния “ Божинова явно визираше ЛГБТИ общността, а под „ стрелеца “ – общинските съветници, срещу финансирането на организации от тези общности.

Общинският консултант доктор Антонио Душепеев също се намеси с рационално изявление. Той зададе въпроса за какво госпожа Божинова не е избрала и харесала други организации, които да бъдат финансирани, а тъкмо тези и загатна, че това „ може да е опит “ да се подкрепи нечия предизборна акция. Това предизвика остра реакция отстрана на зелената Божинова, която съобщи, че „ даже не е очаквала подобен спор “ и че

общинските съветници „ преднамерено опълчват майките на деца с увреждания на ЛГБТИ общността. „ Това е доста хомофобско деяние на този Общински съвет “, заключи тя.

В последна сметка и решението на локалния парламент бе доста забавно. Актуализацията на бюджета се одобри с ремонти, касаещи точно това финансиране.

Така действително ЛГБТИ организациите, препоръчани от Божинова за финансиране, получиха едвам 80 лева

– остатъкът от плануваните общи средства за неправителствени организации, по-голямата част от които се пренасочиха към такива в поддръжка на майки на деца с увреждания и организации, помагащи на деца с аутизъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР