Около 18,5 млн. лева ще струва първият етап на строителството

...
Около 18,5 млн. лева ще струва първият етап на строителството
Коментари Харесай

18,5 млн. лева ще е първият етап на МГ-то в Пловдив, чакат 7,5 млн. от още тази година

Около 18,5 млн. лв. ще коства първият стадий на строителството на личната постройка на Математическата гимназия в Пловдив. Това са посочили първите планове на градските управляващи, за дълго чакания нов дом на елитното школо.
Прочетете още
По време на днешното публично разискване бе препоръчано 700 000 лв. да се плануват за архитектурен конкурс и механически план на бъдещия кампус на терена от 36 дка зад хотел SPS в регион „ Тракия “.Колко ще е точната сума за построяването на учебното заведение ще стане ясно едвам след извършения конкурс и техническият план. 

Кметът Костадин Димитров съобщи, че има план за гимназията още от 80-те години, само че той не дава отговор на актуалните условия. Освен това в него са заложени огромни обекти като голяма зала, плувен басейн, спортни стадиони и други.

„ Имаме потребност от нов план, като ще обявим архитектурен конкурс, с цел да се даде най-хубавото решение за гимназията. Знаете, че този план не ми е непознат още като областен кмет “, сподели Костадин Димитров. Той добави, че се чака отговор от МОН, защото това е един от плановете, който е подала Община Пловдив за финансиране. Очакваната сума е 7,5 млн. лв., която може да бъде преведена още тази година. 

Зам.-кметът по обучение Владимир Темелков съобщи, че желае да се направи ясна етапност на бъдещия нов дом на ОМГ „ Акд. Кирил Попов “, като тези 7,5 млн. лв. ще са началото, а Община Пловдив ще търси финансиране за довършването на първия стадий. Той обгръща 10 000 кв.м и става дума за изцяло приключено учебно заведение. Следващите стадии – общежития, спортни здания и други обекти ще бъдат разпределени в идващите стадии.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР