Около 166 000 домакинства в префектурите Окинава и Кагошима в

...
Около 166 000 домакинства в префектурите Окинава и Кагошима в
Коментари Харесай

Тайфунът Ханун уби двама, спря тока на 166 000 домове в Южна япония

Около 166 000 семейства в префектурите Окинава и Кагошима в югозападната част на Япония останаха без ток тази заран , защото постепенно движещият се  продължи да носи пороен дъжд и поривисти ветрове, написа

Бурята в Източнокитайско море се е насочвала на северозапад с пориви от 222 км/ч, съобщи Японската метеорологична организация. Очкваше се тайфунът да промени посоката си, и да се придвижи на изток към континенталната част на страната до вторник, само че пътят му не беше избран, заяви публичният оператор NHK.

Националната телевизия NHK заяви за двама починали в Окинава, известна туристическа дестинация на към 1600 км югозападно от столицата на Япония Токио. О бщо 41 души в префектурите Окинава и Кагошима са ранени, съгласно Агенцията за ръководство на пожари и бедствия.

Летището Наха възобнови активността си през днешния ден, откакто беше затворено за два дни. Все отново 304 полета са анулирани , оповестиха от транспортното министерство.

Местната компания за електроснабдяване Okinawa Electric Power Co съобши на уеб страницата си, че 160 040 семейства , или към една четвърт от всички обхванати къщи, са имали спирания на електрозахранването към 10.36 сутринта.

В допълнение към 9:00 ч. сутринта, съгласно Kyushu Electric Power, електрозахранването е прекратено за към 6550 семейства на островите Амами в префектура Кагошима, северно от Окинава.

Тайфунът Ханун също принуди учебните заведения и предприятията да затворят в северен Тайван в четвъртък, като близо 40 интернационалните полета бяха анулирани, предаде Ройтерс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР