Около 150 атакуваха днес оградата, отделяща испанския автономен град Мелиля

...
Около 150 атакуваха днес оградата, отделяща испанския автономен град Мелиля
Коментари Харесай

150 мигранти атакуваха границата на испанския град Мелиля

Около 150 нападнаха през днешния ден оградата, отделяща испанския самостоятелен град Мелиля от. Почти 90 души са съумели да преминат на испанска територия, заяви Агенция Франс Прес.
Инцидентът е станал малко преди зазоряване в сектора, където оградата пресича река Нано, сподели представител на локалната делегация на испанското държавно управление. Въпреки напъните да бъдат спрени от мароканските и испанските сили за сигурност, 87 от мигрантите са съумели да пресекат границата.
Това е най-големият всеобщ опит за прекосяване на огражденията от 20 август насам, когато към 300 души се пробваха да преминат. Тогава почина един човек, а 30 се добраха до испанската територия.
По време на днешния случай са ранени девет мигранти, а останалите са регистрирани в центъра за приемане на мигранти.
 Гватемала не пропусна хиляди мигранти от Хондурас, насочили се към Съединени американски щати Гватемала не пропусна хиляди мигранти от Хондурас, насочили се към Съединени американски щати
Хиляди мигранти от Централна Америка, насочили се към Съединените щати, били посрещнати в Гватемала с палки и сълзотворен газ, а силит...
Данните от Министерството на вътрешните работи демонстрират, че през първите две седмици на годината 60 мигранти са съумели да преминат незаконно оградата в Мелиля, а други 70 са съумели да преминат в Сеута - другият северноафрикански анклав на Испания.
Мелиля и Сеута са единствените граници на Европейския съюз с Африка.
Те са желани входни точки за африканските мигранти, търсещи по-добър живот в Европа, които стигат до там, като прескачат оградата или плуват по крайбрежието.
Граничните пунктове сред Мароко и двата анклава са затворени от началото на пандемията предишния март. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР