Около 120 мигранти, пътували с лодки, са стигнали до Италия

...
Около 120 мигранти, пътували с лодки, са стигнали до Италия
Коментари Харесай

АНСА: 120 мигранти днес са прекосили Средиземно море, за да стигнат до Италия

Около 120 мигранти, пътували с лодки, са стигнали до Италия през днешния ден благодарение на италианската брегова защита и неправителствена организация, съобщи италианската организация АНСА.

Близо 90 души са били избавени нощес от бреговата орана в централната част на Средиземно море и тази заран са отплавали към пристанището на град Рочела Йоника в региона Калабрия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бреговата защита в началото забелязала лодката край Южна Италия и е качила хората на борда на собствен кораб. Сред избавените е имало 14 малолетни лица, някои от които били без компаньон.

Същевременн избавителният транспортен съд " Оушън Вайкинг " на френската неправителствена организация " Ес О Ес Медитеране " дойде тази заран на пристанището в Бари с към 30 мигранти на борда - от Судан и Бангладеш. Сред тях е имало две малолетни лица без компаньон. Наложило се е едното да бъде признато в болница в Бари.

Хората са качени на " Оушън вайкинг " в четвъртък вечерта в интернационалните води покрай Малта. Преди това те са плавали в продължение на пет дни в централната част на Средиземно море и тогава са били избавени, съобщи " Ес О Ес Медитеране " в " Туитър ".

Според представители от министерството на вътрешните работи от началото на годината повече от 35 000 мигранти са пристигнали с лодки в Италия, а за същия интервал през 2022 година са били към 8600.

АНСА предизвестява, че рисковите прекосявания на Средиземно море от време на време водят до ужасни произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР