Около 12 милиона жени може да са загубили достъп до

...
Около 12 милиона жени може да са загубили достъп до
Коментари Харесай

Милиони жени лишени от контрацепция по време на пандемията

Около 12 милиона дами може да са изгубили достъп до в интервала на, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за полово и репродуктивно здраве. Оттам предизвестиха, че най-бедните и най-уязвимите са най-силно наранени, заяви Агенция Франс Прес.
Фондът на Организация на обединените нации за популацията (UNFPA) откри на основата на данни от 115 страни с ниски и междинни приходи, че загубата на услуги за фамилно обмисляне за към три месеца евентуално е довела до 1,4 милиона нежелани бременности.
" Covid донесе безпорядък за дамите и девойките по света. Но най-бедните и най-уязвимите в този момент виждат най-тежките последствия ", сподели изпълнителният шеф на UNFPA Наталия Канем.
Данните демонстрират, че " в по-богатите страни се раждат по-малко бебета, до момента в който в разрастващите се страни - повече бебета, защото липсва достъп до контрацептивни услуги ".
Заключванията, страхът от заразяване и пътешестване до здравни заведения доведоха до опасения във връзка достъпа до фамилно обмисляне, когато вирусът стартира да се популяризира в международен мащаб предходната година. Допълнително предизвикателство стана и нарушаването на световната верига на доставки.
UNFPA съобщи, че през април и май е имало съсредоточен спад в услугите за фамилно обмисляне, само че че доста страни са съумели да възстановят по-късно достъпа до тях.
Според данните на организацията, към 12 милиона дами евентуално не са имали достъп до фамилното обмисляне заради пандемията.
 Полша лимитира достъпа до противозачатъчни лекарства Полша лимитира достъпа до противозачатъчни лекарства
Правителството в Полша разгласи желанията си да ограничи достъпа на популацията до противозачатъчни лекарства, които се одобряват след п...
Международната общественост въпреки всичко е съумяла да предотврати най-лошия сюжет, като предходни проучвания при започване на пандемията допускаха, че сред 13 и 44 милиона дами биха могли да изгубят достъп до контрацепция.
" Това са потребности, които би трябвало да бъдат приоритет, защото са съществена част от човешкото достолепие ", сподели Канем.
В интервала на пандемията са се нараснали неприятните практики, в това число детските бракове, чийто брой е повишен доста съществено.
Тази седмица УНИЦЕФ предизвести, че последствията от пандемията от ковид могат да доведат до спомагателни 10 милиона детски бракове през това десетилетие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР