Около 11 хиляди души във Варненска област са регистрирани притежатели

...
Около 11 хиляди души във Варненска област са регистрирани притежатели
Коментари Харесай

Петър Кунев: Режимът за придобиване на оръжия е много по-рестриктивен, отколкото този в САЩ



Около 11 хиляди души във Варненска област са регистрирани притежатели на 20 хиляди оръжия. Относително непрекъсната е тази численост, като се следят леки спадове през годините. Това заяви за Радио Варна полицейски контрольор Петър Кунев, началник на звеното „ Контрол на общоопасните средства ” към бранш „ Охрана на публичния ред ” в отдел „ Охранителна полиция ” –Областна дирекция на МВР-Варна.

Даниела Стойнова беседва с него за режима на придобиване и запазване на оръжия и за потреблението им в стрелбищата на територията на Варна и района. 

Според контрольор Кунев нашият режим за придобиване на оръжия е доста по-рестриктивен, в сравнение с този в Съединени американски щати. На хора, изтърпяли наказване за съзнателно закононарушение от общ темперамент не се издава позволение за оръжие, в случай че не са оправдани, а във всяко стрелбище има устав и назначен инструктор, който образова искащите да стрелят. Инструкторите постоянно участват и в коридора, където се намира индивидът, който ще стреля

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР