Около 1000 демонстранти опитаха да преминат през защитните ограждения на

...
Около 1000 демонстранти опитаха да преминат през защитните ограждения на
Коментари Харесай

Сблъсъци между демонстранти и полиция в Киев

Около 1000 стачкуващи пробваха да преминат през защитните ограждения на украинския парламент и влязоха в конфликти със силите на реда. Ранени бяха няколко души, оповестиха управляващите, представени от Франс прес.

Протестиращите - ветерани от руското навлизане в Афганистан ('79-'89 г.), миньори и " ликвидатори ", наети по време на повредата в нуклеарната централа " Чернобил " през 1986 година - желаят почтени заплати и обществени придобивки.

Представители на минния бранш , изпаднал в мъчно състояние след четири години на въоръжен спор сред армията и проруските сепаратисти в Източна Украйна, желаеха също по този начин да им бъдат преведени неизплатените заплати.

След като събориха защитно ограждение към постройката на Народното събрание - Върховната рада , стачкуващите влязоха в сблъскване със силите на реда.

Трима души са потърпевши и минимум един е арестуван, сподели Андрий Криченко от киевската полиция. На мястото са ситуирани към 500 служители на реда.-->

Заместник-председателят на Народното събрание Ирина Герашченко се обърна в ефира на телевизия 112 към водачите на митинга с предложение да бъде основана инициативна група. След това няколко техни представители влязоха във Върховната рада за договаряния.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР