Около 100 км от участъци, на които са извършени проверки,

...
Около 100 км от участъци, на които са извършени проверки,
Коментари Харесай

АПИ: Нужни са 500 млн. лева за ремонт на 100 км. пътища

Около 100 км от сектори, на които са осъществени инспекции, от автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Марица “ и Северната скоростна дъга, ще би трябвало да бъдат ремонтирани. За това ще са нужни 500 млн. лева, съобщи по БТВ ръководителят на Управителния съвет (УС) на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) Венцислав Ангелов.

Той изясни, че инспекциите на качеството на градежа са предоставени още през ноември м.г.  поради сигналите за нараствания „ пътнотранспортен травматизъм “ и с оглед по-голямата сигурност на пътищата, сподели Ангелов. Тези инспекции са целели и АПИ да откри за какво се е стигнало до деформации на пътните сектори, да се ревизира какви материали и по какъв метод са вложени, изясни още той.

В края на февруари, при ревизия на Северната скоростна дъга, районният министър Иван Шишков изясни, че инспекции обгръщат всички елементи от автомагистралите, които очевидно са почнали да имат проблеми. 

Попитан дали АПИ работи по инхаус контракти, той съобщи, че не са спирали да работят по тях, само че държат да са изправната страна.  " Всички желаят Автомагистрала " Хемус " да се случи в най-кратки периоди и да е качествено, с цел да се развива Северът ", сподели инж. Ангелов. 

Той е безапелационен, че не се изплащат задатъци към този миг. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР