Около 100 души се събраха снощи към 19 ч. на

...
Около 100 души се събраха снощи към 19 ч. на
Коментари Харесай

Визита на Караянчева вбеси протестиращите в Пловдив

Около 100 души се събраха нощес към 19 ч. на площад " Съединение " в Пловдив на Обединен митинг с възгласи " Оставка " и национални флагове в ръце, съобщи Българското национално радио.

Около 19,45 протестиращите потеглиха към Гранд хотел Пловдив и постройката на Трето РПУ. Там бе Цвета Караянчева, която гостуваше на събитие на военните. По непотвърдена информация в Трето РПУ имало арестуван протестиращ.

Към 20,00 ч ескалира напрежението на Пешеходния мост, където полицейски кордон не пускаше шествието. Протестиращи скандираха: " Срам ни е от вас! "

Полицаи на място не потвърдиха, че има арестуван протестиращ пред Гранд хотела. Те приканиха протестиращите да се движат по авансово декларирания от тях маршрут. Недоволните отстъпиха 2 метра и питаха служителите на реда за какво не пускат хората да минат.

В 20.15 ч чиновниците на реда отвориха кордона и пропуснаха стара двойка, при което получиха овации, а след това отново бяха освиркани от протестиращите.

Протестиращите потеглиха по маршрута си, откакто бяха призовани с мегафон от освободения арестуван.

В 20.25 ч митингът потегли по бул. " 6 Септември ", към моста на Панаира. Колоната блокира дясното платно.

В 20.40 ч група протестиращи наобиколиха Новотела с крясъци " Оставка! ". Част от тях блокираха централния вход, а другите имат намерение да запречат и останалите, с цел да не позволен да излезе и напусне ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Протестиращите се пробваха да влязат в хотела, само че бяха спрени от защитата. Пространството е огласено от крясъци за оставка.

След къси договаряния, няколко представители въпреки всичко бяха позволени навътре в хотела. По техни думи, желали да схванат, дали Цвета Караянчева към момента е там или не.

В 21.00 ч. пропусната в хотела група откри, че шефката на Народното събрание я няма и по-късно групата още веднъж потегли в шествие по маршрута си - назад по Пешеходния мост.

С развети флагове, плакати и лозунги, групата на митинга мина по Главната на Пловдив. Шествието навлезе в Тунела, в посока към кръстовището на Баня Старинна. След като доближиха скръстовището, групата спря с развети флагове.

Мястото бе блокирано от полицията, само че нямаше напрежение.

В 21.50 ч. протестиращите блокираха кръстовището.

Към 22,35 ч. митингът завърши и протестиращите се разотидоха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР