Около 10 000 австралийци искат компенсация от правителството си за

...
Около 10 000 австралийци искат компенсация от правителството си за
Коментари Харесай

Страничните ефекти от ковид-ваксините може да струват скъпо на Австралия

Около 10 000 австралийци желаят отплата от държавното управление си за претърпени странични реакции от имунизациите против Covid-19. Сметката може да възлезе на 50 млн. австралийски $,.

Засегнатите са се записали на създадения от държавното управление онлайн портал за компенсации по отношение на имунизациите, който бе пуснат през септември. Хората упорстват да бъдат обезщетени за медицинските разноски и загубата на приходи, свързани с хоспитализация след имунизация. Минималното обезщетение е 5 000 австралийски $ (приблизително 3 230 евро), което значи, че програмата може да коства общо най-малко 50 млн. австралийски $ (около 32 млн.евро), в случай че всички искове бъдат утвърдени, пресмята ежедневникът.
В Австралия форсират имунизирането на спортистите
Олимпийският комитет на Австралия похвали решението да форсира имунизацията за спортисти, пътуващи за Летните олимпийски игри в Токио незав...

Медицинският регулаторен орган на Австралия (TGA) заяви за 78 880 случая на странични реакции от имунизациите. Това е дребна част (0,21%) от 37,8 милиона дози, инжектирани на 18,4 милиона австралийци до 7 ноември 2021 година По-голямата част от съобщаваните нежелани реакции са били леки: болки в ръцете, главоболие, гадене и настинка.

„ Нежеланите реакции, даже когато засягат единствено дребна част от популацията, имат “, споделя пред вестника Клеър Ивс, началник на Отдела за здравна немарливост на адвокатската адвокатска фирма Shine Lawyers. Тя твърди, че размерът на компенсациите „ може да бъде в действителност забележителен “ за хора, които са имали редки, само че съществени нежелани реакции след имунизацията, като инсулт и инфектиране на сърцето.

Правителството не прецизира какви доказателства ще са нужни за определяне на породените вреди.

TGA разпознава 288 случая на допустимо сърдечно инфектиране, обвързвано с имунизацията на Pfizer, както и 160 случая на тромбоза със синдром на тромбоцитопения - рядко нарушаване на кървенето, породено от имунизацията на AstraZeneca. Девет смъртни случая са свързани с акцията за имунизация, като по-голямата част от тях са на хора на възраст над 65 години, съгласно Медицинския регулаторен орган на Австралия.
Австралия отстранява AstraZeneca от имунизационния проект
Австралия ще отстрани имунизацията „ Vaxzevria “ от британско-шведската компания „ AstraZeneca “ до края на 2021 година, с...

Припомняме, че Австралия ускори акцията си за имунизация през втората половина на годината, откакто поради разновидността Delta двата най-големи града, Сидни и Мелбърн,, траял няколко месеца. Впоследствие бе извършена ускорена акция за имунизиране и през последните седмици рестриктивните мерки последователно бяха облекчени.

 

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР