Около 1 часа на 14-ти октомври с полет на правителствения

...
Около 1 часа на 14-ти октомври с полет на правителствения
Коментари Харесай

МВнР: Успешен полет от Тел Авив с 96 души на борда осъществи тази нощ правителственият самолет

Около 1 часа на 14-ти октомври с полет на държавния аероплан “Еърбъс ” от Тел Авив, деветдесет и шест души, множеството от които с българско поданство, и някои с израелско – членове на фамилии, кацнаха сполучливо в София, оповестява Министерството на външните работи на Република България.

Вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел посрещна идващите на летището, както при предходните три осъществени полета, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ България беше първата страна, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща- грижата към  сънародниците ни и координирани дейности “, съобщи часове преди този момент в Народно събрание вицепремиерът.

 Мария Габриел и Георги Гвоздейков Снимка: БГНЕС

Съвместно изказване направиха Мария Габриел и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков

Те подчертаха, че работят в цялостна съгласуваност на дейностите си.

„ Казали сме от ден първи, че държавният аероплан ще реализира полети до момента в който е допустимо и до момента в който имат потребност сънародниците ни “, безапелационна бе Мария Габриел.

Министерство на външните работи напомня, че в Посолството на Република България в Тел Авив работят два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато: + 972 54 764 0089; + 972 54 595 4379.

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected], както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и на телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР