Около 1/3 са намалели пътуващите в метрото, докато в обичайни

...
Около 1/3 са намалели пътуващите в метрото, докато в обичайни
Коментари Харесай

Около 1/3 са намалели пътуващите в метрото в София, отчете столичният кмет

Около 1/3 са намалели пътуващите в метрото, до момента в който в нормални дни преди този момент към 340 000 души на ден пътуваха в метрото. Във вчерашния ден са под 100 000, чакаме това понижение да продължи, като несъмнено, това беше и задачата. На този стадий не се постанова затварянето на метрото, тъй като София е огромен град и на хората им се постанова да стигнат до работа. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя регистрира позитивния резултат на напъните на общината да понижи скупчването на хора в градския превоз и обвързваното с освобождението на Синята и Зелена зона в столицата.

„ Няма скупчване на коли в центъра на града и хората пътуват до такава степен единствено в последна потребност “, сподели още Фандъкова.

Столичният кмет посъветва деликатно да се наблюдават напътствията и нарежданията на Националния спешен щаб, тъй като в случай че има нещо несъмнено, то е, че изолацията оказва помощ за понижаване на разпространяването.

„ Трябва да бъдем дисциплинирани и деликатни. Възложила съм на районните кметове да са в контакт с домоуправителите. Важно е да се хигиенизират и дезинфекцират непрестанно входовете и асансьорите и това е ангажимент на живеещите “, сподели още тя.

По думите на Йорданка Фадъкова, продължава да работи и програмата за доставки на възрастни и самотно живеещи хора като за първите 3 дни са обслужени 112 адреса.

„ Това са чиновници на обществения патронаж и на спешната дирекция. Казвам го, с цел да се защищават хората от измами. Столичната община не събира дарения и средства. Всеки, който се обади с такава информация, да се приема като неприятел и хората би трябвало да се обаждат на 112 и да подават сигнали. Много сме деликатни и със стотиците позвънявания с готовност за доброволчество. Имаме запас и потенциал за момента “, уточни столичният кмет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР