ОКЛАХОМА СИТИ (АП) — Републиканският генерален прокурор на Оклахома призова

...
ОКЛАХОМА СИТИ (АП) — Републиканският генерален прокурор на Оклахома призова
Коментари Харесай

Съдът в Оклахома обмисля дали да разреши първото публично финансирано католическо училище в САЩ

ОКЛАХОМА СИТИ (АП) — Републиканският общоприет прокурор на Оклахома прикани във вторник най-висшия съд на щата да спре основаването на това, което ще бъде първото обществено финансирано в нацията Католическо чартърно учебно заведение.

Генералният прокурор Гентнър Дръмонд твърди, че учебният съвет на Оклахома щатската виртуална харта е нарушил както закона, по този начин и щатската и федералната конституция, когато е дал своя вот с 3-2 през юни, с цел да утвърди молбата на Католическата архиепископия на Оклахома Сити за основаване на St.. Isidore of Seville Catholic Charter School.

„ Мисля, че те предадоха клетвата си “, сподели Дръмонд пред деветчленния съд. „ И те знаеха, че са предали клетвата си, тъй като им споделих, че в случай че го създадат, ще го създадат. “

Случаят се следи деликатно, защото поддръжниците на учебното заведение имат вяра, че последните решения на Върховния съд на Съединени американски щати демонстрират, че съдът е по-отворена за обществени средства, отиващи към религиозни организации.

Един от съдиите от Върховния с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР