Океанските превозвачи отменят десетки плавания по най-натоварените маршрути в света

...
Океанските превозвачи отменят десетки плавания по най-натоварените маршрути в света
Коментари Харесай

Контейнеровози отменят плавания заради спад в световната търговия

Океанските превозвачи анулират десетки плавания по най-натоварените направления в света по време на всекидневно пиковия сезон. Това е най-новият симптом за стопански проблеми, които удрят по фирмите, до момента в който в това време инфлацията забавя международната търговия и натоварва потребителите с високи разноски, написа The Wall Street Journal.

През септември контейнерният потенциал, предлаган от корабните оператори в Тихия океан, е намалял с 13% по отношение на година по-рано, което е еквивалентно на 21 кораба, всеки от които може да реалокира 8000 контейнера в едно пътешестване, съгласно доставчиците на данни за корабоплаването Xeneta и Sea-Intelligence.

Отмяната на товарни транспорти през октомври е огромен поврат в съпоставяне със обстановката единствено преди няколко месеца. Тогава оскъдната наличност на кораби за товарно мореплаване увеличи цените на доставките и облагите на превозвачите до рекордни равнища, заяви Bloomberg TV Bulgaria.

Цените за транспорт през Тихия океан са паднали с почти 75% по отношение на равнищата отпреди година. Транспортната промишленост се бори с по-слабото търсене, защото огромните търговци на дребно анулират поръчки с доставчиците си и ускоряват напъните си за понижаване на запасите. FedEx Corp. неотдавна съобщи, че ще анулира полети и ще паркира товарни самолети заради внезапен спад в размера на доставките. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР