Оказва се, че това си е почти световен заговор…Решихме да

...
Оказва се, че това си е почти световен заговор…Решихме да
Коментари Харесай

Причината, поради която си подаряваме пръстен с диамант при годеж

 ръце-държат-годежен пръстен

Оказва се, че това си е съвсем международен заговор…

Решихме да проведем едно малко следствие по един любопитен въпрос и разкрихме надали не най-големия скрит план на рекламодателите. Вижте сами!

Млад мъж застава пред своята годеница на коляно, признава любовта си и.. подарява годежен пръстен с елмаз. Защо тъкмо елмаз?

До 30-те години на предишния век никой, в общи линии, не си е разменя пръстени при годеж – още повече пък такива украсени със скъпоценни камъни.

Да се подарява годежен пръстен с елмаз измислила интернационалната корпорация De Beers, която съществува и до през днешния ден и се занимава с рандеман и обработка на диаманти.

През 40-те години на предишния век De Beers пуснала рекламна акция под слогана «Diamonds are forever» („ Диамантите с безконечни “), която постигнала същински възторг и до през днешния ден се счита за една от най-успешните маркетингови акции за цялата история на рекламата.

Главната цел на De Beers била по всякакъв начин да се подчертае уникалността и ексклузивността на брилянтите. И въпреки покупката на сходен пръстен да е скъпо влагане, рекламата намеквала на купувача, че не би трябвало да го продава по сантиментални аргументи – по-добре да го съобщи на идващото потомство.

Все отново броят на диамантените мини се увеличавал и в случай че притежателите на скъпоценности започнели постоянно да препродават своите камъни, това в последна сметка щяло да ги обезцени на пазара.

В рекламата били вложени големи средства, а стотици авторитетни артисти, актриси и модели убеждавали хората да си купуват брилянти. Слоганът на акцията даже бил употребен в качеството на име на филм от поредицата за Джеймс Бонд – „ Диамантите са безконечни “, а филмът отчасти бил спонсориран от De Beers.

Навсякъде продавачите прокарвали една и съща заблуда – диамантите носят безконечна обич и в никакъв случай не губят своята стойност.

Минали доста години, а обликът на диамантите като идеално инвестиране и знак на любовта е мощно и до през днешния ден.

Но, по този начин или другояче, любовта въобще не се нуждае от никакви доказателства като шикозни и скъпи пръстени – или я има или не, нали по този начин?

Вижте още: Защо брачната халка се носи на безименния пръст

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР