Оказва се, че не само мъжете в Холивуд могат да

...
Оказва се, че не само мъжете в Холивуд могат да
Коментари Харесай

Не само мъжете могат да скандализират Холивуд. Вижте историята на актрисата, печелила "Оскар", която прелъсти доведения си син

Оказва се, че освен мъжете в Холивуд могат да са скандални. Такъв e образеца на Глория Греъм, звездата от ерата на черно-бялото кино, която прелъстява своя 13-годишен доведен наследник (за който по-късно се жени), до момента в който е омъжена за режисьора Никълъс Рей. Холивуд е шокиран, в действителност шокиран!

Правилата си остават едни за мъжете и други за дамите, а лицемерието в сексуалността участва съществено. Все отново през юни 1951-а Рей хваща Греъм със сина си, който преди малко се е завърнал от военно учебно заведение.


Глория Греъм дружно с Никълъс Рей

Бракът й с Тони Рей, синът на Никълъс, се оказва най-спокойният съюз в живота й. Те са женени в продължение на 14 години и имат двама сина. Това прави Тони и доведен татко на Тимъти, който е от брака на Греъм с татко му.

Да, животът на Греъм постоянно е също толкоз плевел, колкото функциите, които играе в някои от най-хубавите филми от жанра ноар през 50-те години на XX век. Когато през 1952-а получава " Оскар " за поддържаща женска роля, тя просто споделя " Благодаря ви доста " на микрофона и слиза от подиума. Брилиянтна смелост която подхожда на характера й.



До 1970-а кариерата й към този момент е срината, макар че Греъм продължава да снима. През 1979-а взе участие в лондонската продукция " Стъклената менажерия ", само че към този момент не живее като звездата, която е била преди с президентски апартамент в хотел " Savoy ". Вместо това има скромна стая в общежитие на театъра в Лондон.

Тогава тя попада на Питър Търнър, който работи като суфльор. Той е на 28, тя е на 55.

Това, което наподобява като чисто физическо привличане, се трансформира в изключителна любовна история. Търнър намира Греъм за очарователна, само че все пак ранима, а тя вижда в него грижливия сътрудник, от който има отчайваща потребност. Разбира се, разликата във възрастта шокира мнозина.

Греъм и Търнър са толкоз привлечени един от различен, че не ги е грижа какво ще кажат другите. Но пред връзките им ще се появи нова спънка - Греъм към този момент се е преборила с рак на гърдата, само че към момента не е диагностицирана с рак на стомаха.



Барбара Броколи, дъщерята на Албърт " Къби " Броколи, е една от първите, които стават очевидци на аферата сред двамата влюбени. Семейство Броколи са измежду най-големите вложители в британската кино промишленост и управлява франчайза за Джеймс Бонд.

Въпреки че клюките стигат до страниците на " Sunset Boulevard ", никой към момента не осъзнава изцяло драматичността й.

Във всеки случай трагичната история към момента е непълна, а нейният по-дълбок подтекст - към момента незнаен.

По-дълбокият подтекст е Ливърпул. Някогашния популярен пристанищен град е обособена просвета със личен акцент в говора. В късните 70 години на предишния век Ливърпул е разплодник за крайнолеви политици, а гласът му се чува и в едни от най-известните му поданици - Бийтълс.

Греъм пада от висините на Холивуд в този британски град като комета, когато Търнър я води в неговия дом при фамилията му от работническата класа.

Оказва се, че семейстовото на Търнър живее в матриархат - майката му Бела е забележителна жена, която тъкмо както Греъм припомня на естествена буря. Тя също по този начин е ревностна католичка, само че двете дами бързо намират общ език. Бела е задоволително хитра, с цел да забележи, че Греъм държи освен на вярата в личната си хубост, само че и на обожанието от страна на сина й.

След това тя води Търнър в Калифорния в нейната идилично паркирана каравана в Санта Моника в парк, който гледа към океана, а след това в Ню Йорк, където всички от портиера до водача на такси към момента се отнасят с нея като с кралска персона. Точно в Ню Йорк лекарите й оповестяват, че ракът се е завърнал, този път в стомаха й. Греъм отхвърля да одобри диагнозата, избира да живее в илюзии и отблъсква Търнър без да му каже истината.

Актрисата се връща във Англия без да каже на Търнър и стартира да приема функции в северните градове на страната, тъй като намира комфорт в незнайното. Тя изяснява пристъпите си на болежка с това, че има проблем с храносмилането, който се лекува с билкови медикаменти.



Една вечер през 1981-а Греъм доближава до точката си на изкривяване и не може да излезе на сцената.
Моли мениджъра на театъра да откри Търнър и да го помоли да пристигна до Ливърпул. Без да знае какъв брой зле в действителност е Греъм, Търнър се съгласява.

Разбира се, заблудата не продължава дълго. Търнър съумява да се свърже с последния доктор, който я е лекувал, и е учуден да разбере, че в действителност й остава доста малко време. Той се свързва със фамилията й в Америка и един от синовете й идва в Ливърпул. През октомври 1981-а летят назад до Ню Йорк, само че часове откакто е призната в болничното заведение умира на 57-годишна възраст.

Търнър споделя историята в записките си " Филмовите звезди не умират в Ливърпул ", оповестени през 1986-а. Авторските права минават от продуцент на продуцент, до момента в който не се оказват най-сетне в Барбара Броколи. Филмът е кондензиран с драма, най-вероятно в опит Барбара да потвърди качествата си отвън блокбастърите.

На екрана Греъм е била с някои от най-забележителните си сътрудници мъже - Кърк Дъглас, Хъмфри Богарт и Робърт Мичъл.



Никога не престава да бъде мощна, макар своя съблазън, а малко на брой съумяват да следват нейния образец.

Последните години на Греъм не са с блясъка, поддържан от филмовите студиа, сътрудниците, светкавиците на фотоапаратите и грижовните продуценти. Сцена във кино лентата за нея демонстрира по какъв начин тя се подготвя пред огледало в гардеробна, хубостта й към този момент си отива, само че не и силата й.
Греъм признава, че ролята, която най-вече желае да изиграае в кариерата си, е тази на Жулиета. Във кино лентата виждаме по какъв начин най-после Търнър я води в театъра в Ливърпул, където на два доближени един до различен стола тя рецитира с измършавял глас репликите си от " Ромео и Жулиета ".

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР