Оказва се, че не е толкова лесно за Вашингтон да

...
Оказва се, че не е толкова лесно за Вашингтон да
Коментари Харесай

САЩ не могат да изгонят Турция от програмата за изтребителите Ф-35

Оказва се, че не е толкоз елементарно за Вашингтон да „ скъса “ връзките по програмата за изтребителя Ф-35 със „ върлия си другар “ Турция, написа вестник The Washington Times, представен от организация " Фокус ".

Предполагаше се, че тази обстановка ще се трансформира в индикативен образец за връщането на неотстъпчивия съдружник в строя. Но изгонването на Анкара от програмата на Пентагона за 1,6 трилиона $ на Пентагона се оказа доста по-трудно от предстоящото. В резултат на това породи въпросът: може ли в действителност Вашингтон да осъществя тези закани до дъно?

Преди повече от година администрацията на Тръмп публично изключи Турция, нейния основен съдружник в НАТО, от програмата за основаването на изтребителя от XXI век поради растящите военни връзки на Анкара с Москва. Въпреки това, турските компании към момента остават вградени в американската верига на доставки. И към този момент няма ясна времева рамка за излизането на Турция от тази скица. По-рано беше обявено, че присъединяване на Анкара в тази стратегия ще завърши до март тази година. Сега обаче управлението на американската военна промишленост споделя, че най-вероятно съдействието с турската страна по този въпрос ще продължи най-малко още една година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР