Оказва се, че много теории за храните, които приемаме ежедневно,

...
Оказва се, че много теории за храните, които приемаме ежедневно,
Коментари Харесай

Хранителни митове, които ви пречат да се храните здравословно

Оказва се, че доста теории за храните, които одобряваме всекидневно, са погрешни. Ето за какво тук ще опровержим някои легенди за главните хранителни артикули, с цел да можете сами да прецените какво и в какви количества да консумирате:

Яйцата са враг

 Яйца

Няма по какъв начин преди всичко да не бъдат упоменати яйцата, за които единствено допреди няколко десетилетия се считаше, че могат да бъдат доста рискови за здравето ни заради високото наличие на холестерол в тях.

Да, те в действителност съдържат доста холестерол, само че той е от така наречен добър холестерол. Това значи, че в случай че не страдате от някакво сърдечно-съдово заболяване, можете умерено да не мислите за количеството на яйца, които консумирате. Важното е те обаче да са сварени, а не пържени;

Яжте плодове и зеленчуци на корем

Повечето експерти поучават да се натъртва не пресните плодове и зеленчуци, тъй като са доста богати на редица витамини. С тяхната консумация би трябвало в същото време да се внимава заради редица аргументи. Така да вземем за пример плодовете изобилстват от фруктоза, която извънредно елементарно се трансформира в мазнини и надлежно води да качване на килограми.

 Зеленчуци

А що касае до зеленчуците, няма по какъв начин да не се спомене, че те съдържат както доста витамини, по този начин и доста въглехидрати, които пък са главната причина за появяването на газове и отичане на стомаха. Така че и с плодовете, и със зеленчуците би трябвало да се внимава;

Забравете за сладките неща

 Какао

Друг мит е, че яденето на нещо сладко е извънредно нездравословно и довежда до повреждане на зъбите и струпване на килограми. Това важи единствено в случаите, в които прекалявате с него. Всъщност сладкото ни подарява с сила, а съгласно неотдавнашни изследвания е и главен фактор за битката с пристъпите на мигрена.

В какаото да вземем за пример има доста скъпи субстанции, като съдържащият се в него флавоноид може даже да подмлади мозъка ни. Просто към потреблението на шоколад би трябвало да се подхожда по-внимателно и той да се приема на дребни порции с приятност и да не се трансформира във въпрос на тъпчене;

Редовно риба за Омега-3

 Риба

Почти на всички места се приказва, че човек би трябвало надали не всекидневно да яде риба и морски блага, тъй като те са доста потребни и съдържат по този начин известните Омега-3 мастни киселини. Да, по този начин е.

Само че съгласно лекарите тези киселини са потребни за човешкия организъм единствено в дребни количества и е задоволително риба и морски блага да бъдат употребявани един път седмично. А да не се не помни и че някои от морските блага са нездравословни за хора със характерни болести като да вземем за пример подагра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР