Оказва се, че да ходим боси по свежата почва е

...
Оказва се, че да ходим боси по свежата почва е
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, когато ходим боси по земята

 боси-крака-в-дъжда

Оказва се, че да вървим боси по свежата почва е потребно. И ние от дълго време сме не запомнили за това.

Съвременното общество е толкоз отдалечено от природата, че доста деца, които порастват в застроената градска среда, мислят за почвата като за нещо мръсно, за нещо което не би трябвало да се допира с голи ръце или крайници.

За страдание, те постоянно не свързват тази нечистотия с растенията и дърветата, които порастват в нея, хранят дробовете и стомасите ни, украсяват околната среда.

И, привикнали към изкуствените повърхности на детската площадка, те не се досещат, че могат да бягат боси по тревата или прашната пътека.

Хората също по този начин употребяват изолационни материали като гумени подметки, които ни отделят от енергийното поле на Земята.

Това простичко наслаждение е придобило малко „ научна “ дефиниция, а точно „ заземяване “.

Земята е негативно заредена и когато стъпвате с нозе върху земята, поглъщате по-голямо количество негативни електрони посредством стъпалата си, което на собствен ред оказва помощ на тялото ви да поддържа същият негативно заряден електричен капацитет, какъвто е на земята.

Да вървим боси е толкоз хубаво за нас като слънчевата светлина, физическата интензивност и чистата вода и е доста значимо за нашето здраве. Подобно „ босо вървене “ усъвършенства съня, понижава болките и е допустимо лекуване на доста хронични дегенеративни болести.

Позовавайки се на доста проучвания, е открито, че елементарният контакт със земята, било то на открито боси или в помещение, съединено със заземяващи проводни системи, може да послужи като естествена и „ надълбоко ефикасна екологична тактика “ против продължителен стрес, дисфункция на нервната система, възпаления, неприятен сън и доста други публикувани разстройства на здравето, в това число сърдечно-съдовите болести.

Така че не забравяйте от време на време да си сваляте обувките, когато излизате на открито.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР