Оказа се, че от 2000 г. в базите данни на

...
Оказа се, че от 2000 г. в базите данни на
Коментари Харесай

Асен Василев: Малко ме разхождаха по институциите, но няма проблем

„ Оказа се, че от 2000 година в базите данни на ГРАО има запис, че имам адрес отвън страната и този запис не е премахнат.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 496
Сега бяхме в общината за издаване на уверение, след което ще би трябвало да отидем до ОИК, която да се произнесе.

Да се заличи адреса, който е отвън страната, с цел да може да гласоподавам обикновено “, сподели пред бТВ.

„ Малко разхождане по институциите, само че няма някакъв проблем “, добави той.

По-рано денем финансовият министър, който е родом от Хасково, не е съумял да упражни правото си на глас, защото е премахнат от изборния лист.

Причината е правилото на уседналост, който при него липсва. Оказва се, че по адресна регистрация той не е регистриран в Хасково.

“ не беше открит в изборния лист, след което го открихме в листата със заличените лица. Основанието беше, че има сегашен адрес отвън България. За да може да упражни правото си на глас, следва да ни даде уверение по член 40 от Избирателния кодекс, издадено от Община Хасково и да попълни декларация, че няма да гласоподава другаде “, изясни пред бТВ Петя Шопова, ръководител на СИК №28.

„ Направихме питане до общината и установихме, че СИК, където е адресът на, е работила вярно. При моя инспекция, че откри, че от 2000 година той има сегашен адрес в Съединени американски щати и до сегашния миг в Общинска администрация – Хасково няма информация този адрес да е неактивен, че е изменен “, изясни Добромир Якимов, ръководител на ОИК-Хасково.

„ Трябва да има сегашен адрес в България, който в тази ситуация той не има. Трябва да показа съответни доказателства, че тези данни в ГРАО не са правилни със подобаващ формален документ от Съединени американски щати. С тях би трябвало да се удостовери, че към 28 април този сегашен адрес не е в Щатите “, разясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР