Охрид засега се спаси от включване в списъка на застрашеното

...
Охрид засега се спаси от включване в списъка на застрашеното
Коментари Харесай

ЮНЕСКО даде последен шанс на Охрид - да събори над 1000 незаконни обекта до февруари

Охрид към този момент се избави от включване в листата на застрашеното завещание на ЮНЕСКО, откакто организацията му даде още един късмет, заяви телевизия Сител, представена от Българска телеграфна агенция.

За 7 месеца, до 1 февруари, град Охрид би трябвало да извърши всичките 19 рекомендации, дадени от Комисията за запазване на предпазения район. Първата крачка на охридските управляващи би трябвало да бъде събарянето на нелегално издигнатите обекти, които са 1076 на брой, в това число над 400 на самия бряг на Охридското езеро.

" Време е за координирани дейности на държавното управление, няма време за взаимни отстъпки. Призовавам и гражданските организации дружно да се включим в този развой ", сподели министърът без портфейл Едмонд Адеми.

На съвещанието в Баку за предпазен район бе оповестена и албанската част от Охридското езеро, а Северна Македония и Албания бяха призовани да си сътрудничат в опазването му.

Докато Охрид към този момент остава под закрилата на ЮНЕСКО, в Северна Македония не престават пререканията сред партиите дали локалните управляващи са способни да изпълнят рекомендациите. Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ счита, че парите, планувани от градските управляващи (20 000 евро), не са задоволителни за рушене на над 1000 противозаконни обекта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР