Огромното търсене на жилища обикновено е добра новина... стига тези

...
Огромното търсене на жилища обикновено е добра новина... стига тези
Коментари Харесай

Един от най-големите американски щати няма достатъчно вода за всички, които искат да живеят в него

Огромното търсене на жилища нормално е добра вест... стига тези къщи и жилища да имат вода. Ако нямат, то това е не просто неприятно за жителите им, само че също така и демонстрира мрачното бъдеще на един свят във времена на климатични промени. Конкретният образец е в един от най-големите американски щати - Аризона и по-специално в неговата привлекателна столица Финикс.

Какво ново : Според представен от Quartz отчет на щатския Департамент за водните запаси подпочвените води в региона на Финикс са достигнали притеснително ниски равнища и няма да са задоволителни, с цел да се посрещнат потребностите на растящото население. Заключението е на база разбор на данните за поседните 100 години.
 Водните запаси в Европа са все по-оскъдни: В една четвърт от страните от Европейски Съюз има условия за суша
Водните запаси в Европа са все по-оскъдни: В една четвърт от страните от Европейски Съюз има условия за суша

Водните резервоари в средиземноморски страни като Италия паднаха до равнища, следени през лятото

Експертите пресмятат водния " недостиг " на близо 6 милиарда кубични метра, като това е единствено за Финикс. Причината за него - изворите пресъхват.

Контекст : Проблемите с водата идват на допустимо най-неподходящото място. 5-милионният Финикс е в Топ 5 на най-големите градове в Съединени американски щати, като той и агломерацията му се уголемяват непрекъснато поради идването в района на разнообразни компании. Голяма инвестиция има производителят на чипове TSMC.

Над половината от ресурса за водоснабдяване идва от подпочвените води, като останалите източници са реки, акведукти и пречистени отпадни води. Предградията, които са безусловно на отвоювана от пустинята земя, разчитат единствено на помпи.
 Уолстрийт изкупува водата на застрашени от суша райони в Съединени американски щати
Уолстрийт изкупува водата на застрашени от суша райони в Съединени американски щати

Различни компании държат земеделска земя поради правото на потребление на водите, минаващи през нея

Какво следва : Вече е неразрешено издаването на нови разрешителни за градеж на жилища, които се зареждат единствено с подпочвени води, само че в собствен материал NYT отбелязва, че другите възможности са скъпи или проблематични:
Някои комплекси купуват речна вода от аграрни производители или индиански племена - процедура, която просто придвижва казуса другаде; Внасянето на питейна вода от други щати е вероятен, само че доста безценен вариант; Изграждането на водопроводи до по-далечни реки или дори до Тихия океан е алтернатива, само че тя би натоварила бюджета на щата и на семействата неимоверно - изключително в случай че би трябвало водата да се обезсолява.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР