Огромно свлачище от около 1500 тона скална маса е затворило

...
Огромно свлачище от около 1500 тона скална маса е затворило
Коментари Харесай

Свлачище затвория пътя през Искърското дефиле

Огромно свлачище от към 1500 тона скална маса е затворило пътя през Искърското дефиле, оповестиха от АПИ. Срутването в региона на Елисейна е станало към 23 ч. в четвъртък вечерта. Няма потърпевши.

В момента пътят е непристъпен. От събщението на пътната организация излиза наяве, че е въведен обходен маршрут от Своге през Гара Лакатник, Дружево, Долно Оризово и Враца. Работещи наоколо описват, че са чули мощен екот и са усетили земетресение.

Разчистването е почнало към 3 ч. през нощта против петък. Работата най-вероятно няма да завърши през днешния ден, изясни пред бТВ Даниел Иваничков от АПИ.

" Опасността ще съществува. Къ момента на терен, с изключение на екипите на спешното почистване на появилото се срутище, имаме и геолог, който ще огледа ситуацията ", изясни той и добави, че падналите скали би трябвало да се разчистват деликатно, тъй като сега играят ролята на естествена конзола на останалата част от ската.

По информация на Нова телевизия срутището основава проблеми от години. То е укрепвано неколкоратно, както и обрушавано. Били са сложени железни огради. Пред медията зам.-областният шеф на Враца Мирослав Комитски декларира, че е направена организация за почистване. Предстои и цялостно проучване на пътя през дефилето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР