Огромно мнозинство от българите са против смяната на националния празник

...
Огромно мнозинство от българите са против смяната на националния празник
Коментари Харесай

Стратегът на Радев с предупреждение за Кирчовците: Могат да направят безумия! Играят си с държавата

„ Огромно болшинство от българите са срещу промяната на националния празник 3 март. Тъй като става дума за националната еднаквост, за знаците на държавността, считаме, че по този въпрос би трябвало да се произнесе българският народ.
И изходът от събирането на подписите, и изходът от референдума са много ясни “.
Това сподели пред БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента, политолог и учител.
„ Управляващите страната са в положение да създадат всевъзможни безумия. Това би трябвало да е предизвестие и урок за всеки, който счита, че може да си играе с страната и с държавността по метод, който демонстрира явно неуважение към публичното мнение “.
Той не изключи опцията самодейността да бъде употребена по неточен метод в предизборната акция.
„ Имаме желание да подпишем общи рамкови съглашения за съдействие с политически, публични, цивилен, съсловни организации, сдружения. Това демонстрира, че към тази проблематика има автентичен публичен интерес. Решени сме да изградим мрежа от локални комитети, които да имат роля при събирането на подписите и при упражняването на избран публичен напън да бъде плануван и извършен референдум в сходство с условията на Конституцията и законите “.
Проф. Маринов акцентира, че въпросът за изменението и орязването на президентските пълномощия е доста значим кардинален политически и държавнически въпрос, защото визира построен баланс на управляващите в страната.
„ Това прекрояване на Конституцията поради избран човек е недопустимо и рисково. Дори хора, които не са последователи на президента Румен Радев, означават, че това е наивно… Една група хора са решили какво да създадат, не питат експертите, магистратите или обществото, а това е циничен метод “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР