Огромно мнозинство от 90% от украинците подкрепят нанасянето на удари

...
Огромно мнозинство от 90% от украинците подкрепят нанасянето на удари
Коментари Харесай

Изследване: 90% от украинците подкрепят нанасянето на удари по територията на Русия

Огромно болшинство от 90% от украинците поддържат нанасянето на удари по територията на Русия. Това демонстрира изследване на Киевския интернационален институт по социология, представено от РБК-Украйна, показва.

Уточнява се обаче, че има разлики във възгледите на украинците по какви обекти би трябвало да се нанасят ударите. 38% считат, че е належащо да се нанасят такива единствено по военни цели, а съвсем същият брой (39%) с изключение на военни цели загатват и обекти на енергийната инфраструктура.

Освен това 13% от интервюираните са уверени, че би трябвало да се нанасят удари по всички обекти като цяло, в това число по цивилното население, както вършат самите съветски сили.

Както по доста други публично значими въпроси, украинците в този момент показват консолидирана позиция по отношение на нуждата от нанасяне на удари по територията на Русия и забележителна част от тях считат, че те не би трябвало да се лимитират единствено до военни обекти, изясни Антон Грушецки, заместник-директор на института.

" В същото време е значимо да се види, че има главно полемика за това дали в допълнение към военните цели си коства да се поразяват енергийни цели, което явно отразява желанието за отмъщение “, добави специалистът.

Голям брой респонденти също биха подкрепили удари против цивилното население на Русия. " Украинците, все пак, резервират освен единение, само че и човечността “, означи социологът.

Киевският интернационален институт по социология е провел изследването в интервала 14-22 февруари 2023 година измежду 2002 респонденти. Друго проучване сподели по-рано, че за 87% от украинците териториални отстъпки в името на мира не са възможни. Само 9% считат, че за реализиране на мир и опазване на самостоятелност някои територии може да бъдат отстъпени на Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР