Огромно множество се събра на площада в новия град на

...
Огромно множество се събра на площада в новия град на
Коментари Харесай

Протест и подписка в Несебър срещу отделянето на Обзор

Огромно голям брой се събра на площада в новия град на Несебър, с цел да изискат новото държавно управление да анулира решението на кабинета Борисов за отделянето на Обзор и шест села в независима община. Започна и подписка.
 БГНЕС
Протестът беше подсилен и от екологични организации, които изрично се опълчват на отделянето на Обзор от община Несебър , тъй като има заплаха от застрояване на земи от Натура 2000, които се намират в землището на Иракли.
 БГНЕС
„ Община Обзор се надяват там да бъде основан един нов комплекс Слънчев бряг при вероятно компактно застрояване ще има глоба от Европейски Съюз ”, съобщи Роман Узунов от „ Зелени Балкани ”.

Кметът на Несебър е безапелационен, че зад настояването за образуване на нова община стоят частно-корпоративни ползи. „ Казаха, че желаят да разширят легловата база, с цел да събират огромните туристически налози. Къде ще разширят легловата база!?
 БГНЕС
Там, където има плажове, това е Баня и Иракли. Това е и задачата да се включи Баня като са подлъгали възрастните хора, че ще им дават безвъзмездни дърва ”, съобщи Димитров.

„ От една година се води една борба сред дребния с човек и едни огромни корпоративни ползи ”, обърна се от трибуната към хората от селата Росица Ракова от с. Баня.
„ Истина ли е, че зад Национална асоциация Българско Черноморие стои концесионерът на плажа в Иракли Добрин Иванов, ало, Гешев имаме ли чуваемост!?„ попита Тома Раков от с. Баня.
 БГНЕС
Президентът Румен Радев разгласи, че досега някои от изискванията за основаване на община Обзор остават неизяснени, а спазването им е значим фактор за правната сигурност. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР