Огромно количество фалшиви стикери и различни етикети на различни брандове

...
Огромно количество фалшиви стикери и различни етикети на различни брандове
Коментари Харесай

След сигнал от TrafficNews: Прокуратурата откри огромен товар фалшиви стикери за строителна техника

Огромно количество подправени стикери и разнообразни етикети на разнообразни марки строителна техника са били изхвърлени покрай река Първенецка, видя TrafficNews след сигнал от внимателен четец. Товарът е голям, изхвърлени са цели пачки с етикети от брандовете  „ Bosh ”, „ Makita ”, DeWalt ”, „ Stihl ” и други Сред тях има и документи, стокови разписки, фактури и други
Прочетете още
Фалшивите стикери евентуално са били предопределени за китайската техника, търгувана от арменската ОПГ, разрушена преди две седмици от Окръжна прокуратура и Икономическа полиция. Като виновна медия  TrafficNews даде информация и фрагменти за откритите стикери на Окръжна прокуратура, които разпоредиха незабавна инспекция.  Районът е отцепен и там работи Икономическа полиция.

10 пловдивчани бяха  арестувани при огромната. Престъпната организация е с база в някогашния месокомбинат „ Милена ” в „ Коматево ” и е работила от няколко години. Измамниците са внасяли принадлежности, употребявани в строителството, от Китай, по-късно са ги " ребрандирали ", като са им залепвани етикети на квалитетни немски марки и са продавани в онлайн магазини в цялата страна. При обиските, в склада в базата, бе намерено голямо количество принадлежности.

Групата е оперирала през 4  онлайн магазина, като всеки от тях е обвързван с друга компания. Основен снабдител и на четирите магазина е Геворг Харутюнян.  Topmaistor ”  и „ Кraft-shop ” се водят благосъстоятелност на компания „ Веле трейд ”, чийто шеф, съгласно Търговския указател е майката на Геворг – Карине.  „ Мegamaistor ” е на компания „ Майстор. Бг ” със притежател Мартин Попов, а „ Techforman ” e на компания „ Юнайтед груп ” на Мирослав Стаменов.  Той има и компания „ Тех фор мен ”.

Последните данни за облага на компаниите са от 2021 година, като макар оповестените от прокуратурата обороти  от  2,5 милиона лв. годишно, те са регистрирани по Данък добавена стойност през 2022 и 2023 година

Приходите обаче не са били декларирани пред Национална агенция за приходите, не са плащани и налози за тях. Печалбата е била влагана в парцели, първокласни коли или обръщана във валута, което влиза в квалификацията за пране на пари. 

На 27 януари, Окръжен съд освободи под гаранция девет от общо 10-те задържани от арменската бригада. След над 10-часово правосъдното съвещание състав д с докладчик арбитър Станислава Бозева реши, че в ареста ще остане единствено посоченият за лидер на ОПГ-то 32-годишният пловдивчанин Геворг Харутюнян.

Четири дни по-късно Апелативен съд върна в ареста четирима от  освободените и удостовери мярката на посоченият за лидер на ОПГ-то 32-годишният пловдивчанин Геворг Харутюнян. Мартин Попов, Тодор Попов, Панайот Николаев и Мирослав Симеонов се върнаха зад решетките и бяха  задържани още в правосъдната зала. Към групата бе притеглен и единадесети обвинен - счетоводителка, която също е освободена под гаранция.

Разследването продължава. Към момента няма информация по кое време товарът с подправените етикети е бил изхвърлен, само че положението им демонстрира, че това е станало скоро, тъй като са безусловно нови. Те очевидно са били складирани на друго място, а не в главната база, защото още след арестите тя беше запечатана. Там също са открити подправени стикери от същите марки.

Възможно е ментетата, които уличават групата, да се изхвърлени сред двете ограничения за неотклонение, до момента в който част от участниците в ОПГ бяха на независимост. Но е допустимо и те да са разтоварени в околните дни от съизвършител. Полицията работи по случая и ревизира трафика на товарни коли в региона.

Очаквайте продължение!

 





 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР