Огромно имение в Карибския басейн е обявено за продажба с

...
Огромно имение в Карибския басейн е обявено за продажба с
Коментари Харесай

Имение в Карибския басейн е сред най-скъпите имоти в света

Огромно имение в Карибския басейн е оповестено за продажба с цена от 200 млн. $, което го прави най-скъпия парцел, излизал в миналото на пазара в района, както и един от най-скъпите парцели за продажба в света. Имението, което носи името The Terraces, се простира на повърхност от 17 акра и включва общо девет постройки. То се намира на дребния частен остров Мустик, който е част от карибската страна Сейнт Винстент и Гренадини, написа CNBC.

The Terraces на остров Мустик е най-скъпият жилищен парцел, разгласен обществено за продажба в Карибския район, ” сподели Едуард де Малет Морган от имотната организация Knight Frank, която дава отговор за продажбата.

Имотът е ситуиран на едно от най-високите места на острова и разкрива панорамна панорама към Атлантическия океан и Карибското крайбрежие. Имението разполага с девет спални в главната постройка, дълъг 24 метра главен басейн и “най-голямото място за посрещане на посетители на целия остров ”.

“Мустик e остров, на който извънредно известни хора идват за извънредно уединена отмора, ” добави Морган, който отхвърля да разкрие самоличността на продавача.

Мустик има славно минало. През 1958 година Лорд Гленконър, или Колин Тенант, купува за 45 хиляди английския паунда целия остров, на който по това време няма пътища и течаща вода. Това се равнява на към 1.2 млн. $ в днешни пари с регистрирана инфлация. Тенант подарява имот на своята другарка принцеса Маргарет, която построява вила и по този метод спомага за притока на богати и известни купувачи, които, по образеца на кралската персона, построяват лични жилища на острова.

Десетилетия по-късно островът продължава да бъде извънредно място за занимания на заможни хора и звезди. Дизайнерът Томи Хилфигер и Мик Джагър имат жилища на него.

От здравната клиника до защитата, островът се ръководи напълно от частната Mustique Company, която е благосъстоятелност на притежателите на жилища на острова. Естествената хубост и несравнимото усамотение трансформират острова, на който не се позволяват папараци, в идеална дестинация за отмора на супер богатите. Според отчет на Knight Frank, цените на първокласните парцели на Мъстик са нарастнали с 12% през 2022 година

Рекордните продажби по време на пандемията водят до по-ограничено предложение. Най-голямата имотна договорка на Мустик през предходната година е на стойност 35 млн. $ ”, твърди Морган.

Обявеното неотдавна за продажба най-скъпо имение на острова съставлява мегавила, която е издигната през 1986 година с повърхност от над 1500 кв. м. Според рекламните материали, The Terraces е проектирана от архитекта Том Уилсън и е въодушевена от италианските дворци от 16-и век.

Къщата разполага с ръчно изрисувани тавани и фрески, дело на френския художник Жан-Клод Аденин, който е работил по тях в продължение на три години. Просторните стаи, позлатените мебели и изрисуваните куполни тавани припомнят повече на Версайския замък, в сравнение с крайбрежен парцел.

Основната вила е обвързвана чрез 60-метров тунел с сграда под нея, която носи името Annex. Тя е с повърхност от 1 100 кв. м и се употребява за игри и развлечения. Постройката разполага с голяма зала за събития и зала за игри с тенис маса, билярд и дъски за шахмат. Около нея има тераса, където е ситуиран вторият басейн на имението. Сред другите постройки в парцела са къщички за посетители с повърхност от над 240 кв. м, които включват още четири спални, както и третия басейн в парцела.

The Terraces разполага още с параклис, перално поделение и още две постройки за личния състав, който сега наброява 18 души, включително управител, двама икономи, трима занаятчия готвачи, шест камериерки и шестима градинари.

Според Едуард де Малет Морган, в случай че задграничен покупател закупи парцела, може да чака да заплати налози и такси в размер на към 12% от покупната цена, което би добавило още 24 млн. $ към оповестената цена от 200 млн. $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР