Огромно дърво се стовари върху пет деца на пейка в

...
Огромно дърво се стовари върху пет деца на пейка в
Коментари Харесай

След инцидента с паднало дърво в Пловдив: Едно от децата е със счупен прешлен ВИДЕО

Огромно дърво се стовари върху пет деца на скамейка в центъра на Пловдив, в квартал " Каменица ". Инцидентът се случи този следобяд.

Светослав Атанасов - татко на потърпевшо дете заяви пред кореспондент на GlasNews.bg, че децата, потърпевши при случая, са на възраст 12 и 13 години, те са признати в болница с пострадвания.

" Дъщеря ми е със строшен пети прешлен, а племеницата с травма на главата. Сега й вършат скенер ", изясни Светослав Атанасов.

Момичетата се седели на скамейка в парк, когато от вятъра дървото е паднало и короната му се е срутила върху тях.

Бащата ще реши дали да заведе дело против Градини и паркове поради сухото дърво. Призова жителите да подават сигнали, когато видят такива.

Първоначално бе обявено, че дървото се е стоварило върху четири деца, само че по-късно стана ясно, че децата са били пет. Три от тях са в УМБАЛ " Св. Георги ".

Междувременно от пожарна в Пловдив оповестиха, че единствено за час са получени 10 сигнала за катастрофи, породени от мощните ветрове - паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка, паднали клони върху паркирани коли. Щетите са най-вече материални. Дежурни пожарни и избавителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия.

От пожарната приканват хората да бъдат бдителни и да махнат от терасите си всички рискови предмети, които вероятно може да бъдат съборени от вятъра, както и да заобикалят паркирането на коли под дървета.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР