Огромните задръствания продължават да изнервят милиони хора в Истанбул -

...
Огромните задръствания продължават да изнервят милиони хора в Истанбул -
Коментари Харесай

Огромният трафик в Истанбул е в центъра на предизборната кампания

Огромните тапи не престават да изнервят милиони хора в Истанбул - турския мегаполис на два континента.


Жителите се обръщат към всеобщия превоз, само че се сблъскват с нови проблеми - от счупени рейсове до неизправни метростанции, настояват от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Ердоган.

Мурат Курум от ПСР, който ще се изправи против настоящия кмет Екрем Имамоглу на локалния избор на 31 март, твърди, че само кметът от опозицията е виновен за проблемите с трафика, които изтезават жителите.

Курум съобщи, че " дългите опашки " от пасажери, чакащи за влакове на метрото или рейсове, са станали нещо всекидневно. " Един кмет би трябвало да подаде оставка, камо ли да се стреми към втори мандат, в изискванията на такава обстановка ", сподели той, представен от вестник " Сабах ".

Според него спиранията на работата на метрото са извънредно доста в града, където те обезпечават избавителна линия за заобикаляне на тежкия трафик. Повечето от тях са свързани с механически неточности, които критиците на администрацията на Имамоглу свързват с неприятно ръководство. Последният случай беше предходната седмица по линията на метрото Юскюдар-Чекмекьой в азиатската част на града. Пътниците бяха блокирани на станциите в продължение на часове, преди общината да пусне рейсове, които да ги транспортират сред станциите. Видеоклипове с големи тълпи, обезверено чакащи на станциите и спирките, ускориха рецензиите към общината в обществените мрежи.

" Хората са изтощени, на хората им е писнало. Омръзна им да прекарват три часа под дъжд, заклещени в трафика ", означи Курем. " Не можеш да се прибереш у дома с часове. Кметът би трябвало да признае виновността си, че не е направил нищо, с цел да постави завършек на тази обстановка през петте си години на поста ", добави той.

Критиците упрекват Имамоглу и в поредност от неуспехи, произлизащи от продължителни проблеми в всеобщия превоз, като да вземем за пример транспортни средства, които не се поддържат вярно, което води до закъснения в разписанията на рейсовете. Той е подложен на " обстрел " и за това, че не е овладял ръководството на рецесиите в града по време на изключителни обстановка, като да вземем за пример снежните стихии през последните години и наводненията.


Когато започва предизборната си акция през януари, Курум даде обещание Истанбул, който ще разреши на хората да се транспортират, защото истанбулчани годишно " губят 288 часа в трафика, а процентът се е нараснал до 64% от 2019 година насам ".

ПСР дава обещание, че в случай че завоюва, ще разшири автомагистралите в града до 48% и железниците до 48% до 2034 година, като облекчи тапите по главните направления и понижи междинното време за пътешестване от 64 на 34 минути. Метропреносната мрежа на Истанбул също ще бъде разширена от сегашните 328 км до 650 км до 2029 година и в последна сметка до 1004 км през 2034 година Курум също по този начин желае да отстрани два огромни автобусни терминала в периферията на Истанбул, с цел да облекчи вътрешноградския трафик, да разшири системата от линии Metrobus, която се простира от отдалечения Бейликдюзю в европейската част до Кадъкьой в азиатската част, и да построи паркинг, който може да побере до 250 000 транспортни средства, с 25% понижение на таксите.

Курум подлага на критика своя противник, който се опълчва на проекта му за създаване на 650 000 нови къщи в града. Кандидатът на ПСР го включи измежду обещанията си в предизборната акция за обезпечаване на безвредни и налични жилища в обитаемото място, което е изправено пред риск от мощно земетресение в бъдеще. Той съобщи, че опълчването от страна Имамоглу е " неуместно ", изключително " откакто той е кмет, който би трябвало да намира решения на проблемите на хората ". Обещанието на Курум е част от плана за " градска промяна ", стартиран от държавното управление, ръководено от ПСР, който планува замяната на хиляди рискови здания с нови. Правителството дава тласъци на притежателите на жилища - за изграждане на нови къщи на друго място или на мястото на разрушените за задачите на плана здания. Въпросът е в центъра на вниманието след земетресенията от февруари 2023 година, които унищожиха стотици здания в югоизточната част на Турция. Според специалисти Истанбул също е изложен на риск от бъдещо земетресение с магнитуд 7,0 или по-висок.

Курум твърди, че Имамоглу е злоупотребил със средствата на общината, като да вземем за пример " е похарчил 350 млн. лири за билбордове, с които афишира, че приключва практиката на разхищаване на средства на общината ".

" Можеше да похарчите тези средства и 550-те милиона лири, които отделихте за концерти, за решение на транспортните проблеми на хората ", съобщи той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР