Огромни вълни се образуваха заради бурята в Черно море. Двама

...
Огромни вълни се образуваха заради бурята в Черно море. Двама
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: Черно море погълна младежи, снимали стихията

Огромни талази се образуваха поради бурята в Черно море. Двама гимназисти, които желаеха да се снимат на вълнолома в Трабзон, в Североизточна Турция, бяха повлечени от ненадейно придошлите талази.

Инцидентът е станал през вчерашния ден по обяд до плажа Бешикдюзю. Според получената информация учениците Емир Берке Ашък и Угуркан Коркмаз, са пристигнали на пристанището, с цел да снимат рисковите талази.

По сигнал на местопроизшествието са пристигнали избавителни екипи от Командването на бреговата защита на Източното Черноморие, екипи на морска полиция и АФАД, които са почнали издирвателни дейности.

Вторият ден от издирването стартира още веднъж в ранните зори през днешния ден, само че протича мъчно поради метеорологичните условия.

Издирването се прави от екип от 40 души. Водолази претърсват подробно региона.

Във вторник стана ясно, че последно двамата гимназисти са снимани инцидентно в края на вълнолома, с камера на мобилен телефон от жител от отсрещна постройка. Във видеото се виждат гимназистите, застанали в подножието на стълб с байрак на пристанището, където вълните са мощни.

Обилни превалявания, стихии и внезапни пориви напразно обгърнаха голям брой турски провинции тези дни, като се стартира от северозападното крайбрежие и Истанбул, до Измир на запад, северните провинции Кастамону и Самсун и чак до пристанище Искендерун в окръг Хатай на юг.

Улици и здания бяха наводнени в Измир в неделя, откакто морето се надигна и проби крайбрежните насипи след стихия, оповестиха локалните медии.

Усилията за евакуация от наводнените жилища, работни места и магазини в крайбрежния квартал Конак продължиха през нощта, заяви Анадолската организация (АА).

Поради изобилните превалявания тези дни доста пътища, крайбрежни паркове и редица здания бяха наводнени. Много жители останали блокирани от наводненията, зяха избавени благодарение на тежка техника, оповестиха от АА.

Стотици жилища и работни места в приземните етажи на постройките са наводнени, а някои транспортни средства са блокирани и изоставени по пътищата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР