Огромни щети е причинило силното земетресение от 6,8 по Рихтер,

...
Огромни щети е причинило силното земетресение от 6,8 по Рихтер,
Коментари Харесай

Огромни щети след труса в Гърция

Огромни вреди е предизвикало мощното земетресение от 6,8 по Рихтер, регистриранo нощес в Гърция в Йонийско море край крайбрежията на остров Закинтос. не престават вторичните земетресения.

Епицентърът на труса е на 287 километра западно от Атина, на дълбочина от 10 километра. Беше оповестена и опасност от цунами.

Засега не се оповестява за жертви и потърпевши. Засегната е електрическата мрежа в основния град на Закинтос, има вреди по пътната мрежа и на главното пристанище, образували са се и свлачища.

Според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център трусът е бил усетен в още осем страни – Албания, Италия, Македония, Турция, Либия, Босна и Херцеговина, България и Малта.

От гръцката Гражданска отбрана оповестяват, че потърпевши хора няма само че разрушенията и вредите са големи. Има опасност от цунами заради изменение на нивото на водата в морето. Полицията забрани достъпа до пристанището на остров Закинтос, където кеят е опустошен.

Много жилища са с паднали стени и прозорци. В град Пиргос, южната част на Пелопонес, се срути църковна кула. На доста места на острова земетресението провокира свлачища и прекъсна пътните артерии. Паднаха електрически стълбове.

Видео тук
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР