Огромни са щетите след снощния погром в София. Само елементите

...
Огромни са щетите след снощния погром в София. Само елементите
Коментари Харесай

Столичният кмет се произнесе: Щетите от протеста да се възстановят от организаторите му

Огромни са вредите след снощния разгром в София. Само детайлите от градската инфраструктура наброяват над 80 детайла. Това са счупени или изгорени 33 антипаркинг колчета, 23 контейнера и кошчета за боклуци, 17 тръбнорешетъчни загради, пътни знаци и други уреди на пътната инфраструктура, 5 кашпи, както и стоянки за колела и дъждоприемни шахти, заяви Столична община. 

Аварийните екипи на Следствен отдел към окръжна прокуратура бяха на терен и спомагаха за премахване на проблемите.

По заповед на кмета на София Васил Терзиев още от среднощ стартира почистването на улиците сред Националния стадион „ Васил Левски “, Министерството на спорта и Софийския университет от екипите на почистващите компании и Столичния инспекторат. Пътните платна са почистени, а от тази заран стартира и метене на тротоарите. 

Столичната община ще изиска от уредника на митинга възобновяване на вредите по обществената инфраструктура. При координиране на митинга уредникът е известен да не позволява замърсяване и увреждане на градската среда. 

Снощи кметът Терзиев бе на митинга. „ Каквито и да са проблемите на футбола, разбираме ги, само че тези хора не заслужават да бъдат мятани камъни по тях, да бъдат опожарени колите им ”, акцентира кметът на София.

Той добави, че носещите отговорност за българския футбол би трябвало „ да му мислят ”, до момента в който той мисли за града, съобщи offnews.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР