Огромни фуги са се отворили между отделните входове на жилищни

...
Огромни фуги са се отворили между отделните входове на жилищни
Коментари Харесай

Огромни фуги се отвориха между блокове в Русе

Огромни фуги са се отворили сред обособените входове на жилищни блокове в Русе.
Наричат постройката " блокът на смелите ", защото цепнатината сред двата входа на наклонената постройка към този момент е близо метър. Румен Ангелов живее на последния етаж в блок " Калофер ". Той споделя, че в хола панелът се е сцепил, а когато станеш нощем и си не запомнил за наклона – залиташ, съобщи bTV.
Блок " Бенковски " е в същия квартал. Няколко дни след две водопроводни повреди, фугите сред входовете се отварят застрашително. Хората упрекват ВиК за ситуацията.
Евгения Маринова разяснява, че за три дни е имало „ фрапантно отваряне и рухване на тухли, блокът е накривен и хората не могат да си отварят вратите и прозорците.
От ВиК в Русе признават, че имат проблеми със старите водопроводи, които са на близо 100 години. Според сдружението обаче постройките улягат поради нестабилната почва.
„ Не може една такава аварийка, и то за подобен къс интервал от време, да провокира навлажняване на 100 метра по-надолу”, съобщи Марин Бирков, основен инженер на ВиК-Русе.
Общината стартира геоложки сондажи в региона. „ Да забележим какво е положението на земната основа, за предотвратяване на общинската инфраструктура. Данните ще бъдат предоставени на притежателите на блока, с цел да подхващат нужните действия”, уточни Спасимир Димитров от дирекция " Обществен ред и сигурност ".
Укрепването ще е за сметка на притежателите на застрашените парцели. Те самите обаче се заканват да търсят обезщетения от виновните за казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР