Огромната част от евродепутатите призоваха за незабавното приемане на България

...
Огромната част от евродепутатите призоваха за незабавното приемане на България
Коментари Харесай

Евродепутат: Срам ме е от българските и румънски граждани, че не се третират еднакво

Огромната част от евродепутатите приканиха за незабавното приемане на България и Румъния в Шенген по време на диспути в Европейския парламент в Страсбург, предава БНР.

По-рано българските евродепутати от всички политически групи излязоха с обща декларация, в която желаеха да падне 11-годишната обсада на Съвета на Европейски Съюз към двете страни.

" Срам ме е от българските и румънски жители, по тази причина, че не се третират еднообразно ", сподели холандската евродепутатка Софи ин`т Велд, чиято страна се опълчва на приемането на България и Румъния в Шенген. " Процесът за присъединение не би трябвало да се трансформира в прокси на полесражение за други политически проблеми ", добави ин`т Велд:

" Срам ме е от държавното управление на Нидерландия, тъй като то е една от главните спънки и най-много по вътрешнополитически аргументи. Спазването на европейските правила не е еднопосочна улица. Не може да има двойни стандарти. От тази позиция желая да прикани премиера Рюте да съблюдава разпоредбите и да поддържа присъединението на България и Румъния към Шенген ". 

На приемането на двете страни в Шенген се опълчи германецът Гидо Рейл от Идентичност и народна власт, който съобщи, че дълги години българо-турската граница е била в ръцете на мафията, което значи, че, по думите му, мафията носи униформа.

" Двете страни не би трябвало да са нито в Европейски Съюз, нито в Шенген ", заключи той. Председателстващата съвещанието одобри това като засегнатост на страни-членки и добави, че ще осведоми за думите му председателката Роберта Мецола, с цел да предприеме нужните ограничения.

Същевременно се разбра, че от чешкото председателство ще бъде проведена експертна задача в двете страни идната седмица с представители на Комисията, която да оцени осъществяването на съществени елементи от шенгенското законодателство. Въпросът за приемането на двете страни ще бъде прегледан на Европейския съвет през декември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР