Огромна зала, датираща от бронзовата епоха, е открита при разкопки

...
Огромна зала, датираща от бронзовата епоха, е открита при разкопки
Коментари Харесай

Огромна зала, датираща от бронзовата епоха, е открита в Германия

Огромна зала, датираща от бронзовата ера, е открита при разкопки наоколо до прочут античен траурен комплекс, северозападно от Берлин, съобщи ДПА. 

Службата за запазване на паметниците на културата в Бранденбург разгласи, че структурата, открита в региона на Пригниц, е най-голямата по рода си постройка от северната бронзова ера от към 2200-800 година прочие н. е.

Смята се, че това е била зала за срещи на държател с размери 31 на 10 метра.

Археологът Франц Шопер споделя, че това е " в действителност огромна, впечатляваща находка ", като стените на постройката са направени от дървени дъски и имат глинена мазилка. Покривът е със плява, а заради размера на постройката експертите допускат, че е имала спомагателни етажи за живеене и предпазване.

Във вътрешността на западната половина на постройката е имало централно ситуирано огнище, а на северната дълга стена е открит дребен съд, за който се счита, че е бил за ритуално жертвоприношение.

Археологът Имо Хеске от университета " Георг Аугуст " в Гьотинген, който няколко години съветва разкопките, счита, че постройката е от  X - IX в. прочие н. е. 

В интервала 1800-800 година прочие н. е. има единствено две други здания от този вид на територията сред Дания и Южна Германия, споделя специалистът.

Миналата година Фондацията за научни проучвания в Германия даде обещание финансиране в размер на 300 000 евро за по-нататъшни разкопки.

Погребален комплекс от IX в. пр.н.е., открит край град Зедин, се счита за един от най-важните в северната част на Централна Европа. Обектът е открит през 1899 година по време на работа за рандеман на камъни, напомня ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР