Огромна реплика на Ноевия ковчег седи хваната в капан в

...
Огромна реплика на Ноевия ковчег седи хваната в капан в
Коментари Харесай

Реплика на Ноевия ковчег бе блокирана в Англия, защото не е годна за плаване

Огромна имитация на Ноевия ковчег седи хваната в капан в Ипсуич, Англия, от близо две години – в следствие от интернационален бюрократичен призрачен сън с древен размери.

Според The ​​Ipswich Star, английската Агенция за морска и брегова защита конфискува основания в Холандия транспортен съд през ноември 2019 година, по-малко от месец откакто е дошъл в Обединеното кралство, и в този момент го смята за „ немореходен “.

Когато пристигa през 2019 година, твърди се, че липсва товарна линия и документ срещу замърсяване, който удостоверява, че корабът няма никакво „ покритие, багра, обработка или устройство “, което вреди на морския живот.

Все отново този плаващ музей, който споделя истории от Библията с причудливи статуи, остава отворен за обществеността, до момента в който пандемията от ковид не го затваря през март 2020 година Преди това той плава до няколко други европейски страни без произшествия.

Но в този момент английските публични лица акцентират спомагателни опасения по отношение на неговата сигурност, в това число проблеми с противопожарното съоръжение, избавителните жилетки и избавителните лодки, и отхвърлят да го оставят да напусне. Собственикът, холандският ефирен продуцент Аад Петерс, е санкциониран до момента над 65 000 $. Отделно пристанището го глобява със 700 $ дневно за това, че корабът седи там.

Питърс обаче твърди, че корабът, който е издигнат на шлеп, няма мотор и би трябвало да бъде теглен, с цел да отиде където и да е, е „ несертифициран плаващ обект “ и не се изисква да „ съблюдава интернационалните разпореждания “. Той упорства, че е подготвен да го изтегли назад в Холандия, в случай че английските управляващи просто му разрешат.

Както изяснява Питърс, в никакъв случай не е имало потребност да се записва корабът в родната му страна Холандия. В последна сметка това не е същински транспортен съд. Но точно неналичието на регистрация е повода за проблемите в Обединеното кралство, което е доста по-строго с морските разпореждания от Холандия.

Ако корабът е бил регистриран в Холандия, управляващите биха могли да му дават еднократно освобождение, с цел да отплава вкъщи. Но защото не е систематизиран в родната си страна, Обединеното кралство на процедура го счита за търговски транспортен съд, което го принуждава да съблюдава техните разпореждания. Тази патова обстановка оставя английските и холандските управляващи фрустрирани.

„ Имаме терзания по отношение на този транспортен съд и не можем да разчитаме на Божията благосклонност, че може да бъде изтеглен безвредно до Холандия “, споделя Британската организация за морска и брегова защита.

Оттогава конгломерат от организации е объркано в това бюрократично крушение. От английската ревизия за околната среда и превоза до Министерството на инфраструктурата и холандския Отдел за ръководство на водите.

„ Ние сме наясно със обстановката и сме в полемики със съответните организации в Обединеното кралство и Холандия “, изясни английското министерство на превоза. „ Безопасността остава главен приоритет. “

Питърс купува кораба през 2010 година за 3,7 милиона $, с цел да сътвори „ тематика за диалог “ за хора от всевъзможен генезис. Това е едно от двете копия, издигнати от холандския дърводелец Йохан Хуйберс през 1960 година Процесът му лиши седем години, следвайки тъкмо библейските описания на митичния транспортен съд.

Първоначално холандският продуцент даже носи същински животни на борда, само че изяснява, че те „ провокират прекалено много проблеми “ и заменя живите същества с дървени фигурки.

Последният път, когато ковчегът е в новините, е през 2015 година – когато се блъска непосредствено в патрулна лодка на норвежката брегова защита. При конфликта корпусът е строшен, само че няма потърпевши.

Що се отнася до структурната целокупност в морето, Питърс признава по-късно пътешестване, че ковчегът не може да се оправи с талази, по-високи от 2 метра.

Когато го питат дали може да оцелее при потоп като този, разказан в Библията, Питърс дава отговор: „ За страдание, не. Не обичам да употребявам думата „ знамение “, само че е знамение, че стигнахме до Норвегия. “

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР