Огромна пропаст се е отворила между Любо Нейков и бившия

...
Огромна пропаст се е отворила между Любо Нейков и бившия
Коментари Харесай

Любо Нейков печели по 300 бона на месец

Огромна бездна се е отворила сред Любо Нейков и някогашния му началник Слави Трифонов тъкмо когато двамата са били на път да стартират да работят още веднъж дружно цели 15 години откакто се разделиха и артистът сътвори лична продуцентска компания. Звездата от „ Комиците” е бил подготвен да удари едно рамо на малкия екран на Дългия. Политическото крушение на шоумена от Учиндол обаче го отказало вечно от тези проекти.

„ Слави е минало!”, безапелационен бил Любо Нейков. На 7 февруари той става на 50 години и от позицията на половин век, който оставя зад тила си, отсякъл, че отсега нататък не желае да има нищо общо с нито един политик, още по-малко – с Трифонов.

„ Политиците не заслужават нашето отношение, без значение какво е то – положително, отрицателно или неутрално. Няма да разясня въобще, до момента в който не чуя те да стартират да приказват за просвета. То е написано: „ По делата ще ги познаете “. В исторически проект делата са останали само и единствено в културните пластове”, изяснява Нейков в изявление, обещано малко преди Нова година.
В артистичните среди се приказва, че той бил извънредно отчаян от Слави и някогашните си сътрудници от неговата компания, които не си мръднали пръста в помощ на артистичните гилдии, въпреки че към този момент от месеци се кичат с купата „ депутат”. Съвсем до неотдавна едрият артист е бил подготвен още веднъж да работи с Трифонов в неговата телевизия 7/8 ТВ. Преди към година самият той разкри проектите си да прави там шоу, сходно на „ Комиците”, което снима за Би Ти Ви. След мощния неуспех на учиндолеца като политик и голямото публично отчаяние от него, което на последните избори го трансформира от първа в пета политическа мощ в страната ни, Нейков дефинитивно се отказал от проектите да се занимава с него. Иначе Слави имал голямо предпочитание да работят дружно. Самият той призна преди време, че е предложил на Любо и съдружника му Евтим Милошев да му станат съдружници в малкия екран. Те обаче го отрязали.

На прага на своя празник Нейков има всички учредения да бъде удовлетворен от себе си. Той е един от най-успешните артисти и продуценти у нас, има крепко семейство, щерка, която скоро ще навърши 11 години и учи в едно от най-хубавите учебни заведения в страната, хората го обичат, а предаванията, които прави, се радват на висок рейтинг, надлежно – носят положителни доходи. Говори се, че звездата прибира приблизително по 300 бона на месец, с помощта на своите планове. Като продуцент сега той дружно с Милошев стои зад три от продукциите, които следва да гледаме в народен ефир напролет. Две от тях са в Би Ти Ви – риалитито „ Сървайвър” и сериала „ Татковци”. За Нова телевизия пък двамата сътрудници снимат новия сериал „ Лъжите в нас”. Отделно от това Нейков не се отхвърля от работата си като сценичен артист, въпреки че тя не му носи кой знае какви доходи. Говори се, че приема задължения по-скоро за наслаждение и поради тръпката от живите срещи с публиката. Наскоро влезе в дребна роля в „ Хамлет” от Шекспир под режисурата на младия си сътрудник Ованес Торосян. „ Мога да кажа, че се влагам еднообразно и в „ ниския “, и в „ междинния “, и в така наречен „ висок “ спектакъл. За мен в никакъв случай този въпрос не е седял – за мен постоянно е било театър”, изяснява артистът. И акцентира, че не дели функциите на дребни и огромни – на всяка гледа еднообразно съществено.

Как стартира кариерата му? Любо Нейков е роден в Червен бряг и роднините му надали са очаквали от него кой знае какви триумфи в театъра, камо ли пък в малкия екран, поради скромните благоприятни условия, които дребният град дава за развиване в тази област. Той приключва колеж по електротехника. Когато обаче го одобряват да учи „ Кукли” в НАТФИЗ, демонстрира освен артистичния, само че и предприемаческия си гений. Организира мощна група артисти, с които стартира да прави шоупрограми в нощните заведения на София. Действието се развива пред 90-те години на предишния век – мутренското време. Борците харесват смешките на прохождащия в специалността артист и стартират да го канят все по-често да ги забавлява. С него работят бъдещите звезди на комедийната сцена – Виктор Калев, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Краси Радков, Ненчо Илчев.

„ Оттам излязоха доста облици, които по-късно се развиха в комедийните излъчвания. Любо беше основател на всичко, около него се появиха и Митко, и Краси. Той е основата на събирането на тези ярки комедийни облици, с които ги познавате от телевизията”, описа Ненчо Илчев преди време в изявление за вестник „ Уикенд”. Представленията на тази група се играят след среднощ. „ Хората, които си позволяваха такова развлечение, бяха мутрите. Те по това време движеха всичко, канеха първите фолк звезди и първите комедианти. Страшно беше! С всичко се справяхме, с помощта на възприятието си за хумор”, спомня си още Илчев. Години след тези нощни представления той ще влезе в предаването на Нейков „ Комиците”, а след това – и в продуцирания от него сериал „ Столичани в повече”, който се счита за най-успешния сериал в страната ни.

В края на 90-те стартира флиртът на Любо с малкия екран, а в основата му е Слави Трифонов. Едрият артист влиза в предаването на Дългия „ Хъшове” по тогавашната телевизия „ 7 дни”, а по-късно – и в „ Шоуто на Слави” по bTV. Той бързо се трансформира в звезда, само че това не му е задоволително. Заедно със сценариста на Трифонов – Евтим Милошев, имат надалеч по-големи упоритости, а както по-късно се оказва – и благоприятни условия, от това да се занимават със скечове. Отделят се от Дългия и основават лична компания – „ Дрийм Тийм Продакшънс”. Това става през 2006 година Двамата съдружници основават „ екип-мечта”, както си пожелават с името на компанията си, и с него стартират да сбъдват фантазиите си. Година откакто записват компанията си вършат емблематичното си шоу „ Комиците”, в което канят някои от сътрудниците, с които в миналото са обикаляли нощните клубове на София, играли са по театралните подиуми или при Слави. Сред тях са Кръстю Лафазанов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов и други Същата година измъкват от ръцете на Трифонов риалити шоуто „ Сървайвър” и стават негови продуценти. Самият Слави се изрича по тематиката много остро в своя автобиография. „ Тяхно право беше да се отделят. Право и на малкия екран е да ги изберат. Етиката и моралът обаче са други неща. Не беше правилно “, счита той.

Коректно или не, Любо Нейков и Евтим Милошев до ден сегашен са продуценти на „ Сървайвър”, а напълно скоро следва излъчването на шестия сезон на продукцията. В същото време двамата вършат в продължение на няколко години политическото шоу „ Нека говорят” на Би Ти Ви, където взимат като първи водещ различен от хората на Трифонов – Росен Петров. С него късат връзките си сега, в който взема решение да влезе в политиката, както след време ще стане и със Слави. „ Дрийм тийм” основават някои от най-успешните сериали у нас – комедията „ Столичани в повече” в Би Ти Ви, драмата „ Откраднат живот” в Нова тв и считания за най-хубав престъпен сериал, създаван в миналото у нас – „ Дяволското гърло”. В момента компанията им работи по комедията „ Татковци” на Би Ти Ви и новата продукция на Нова „ Лъжите в нас”, а за Българска национална телевизия направи детския сериал „ Румбата, аз и Роналдо”. Така че Нейков най-малко за момента няма от какво да се оплаче в професионален проект, писа таблоидът " Уикенд ".

В персоналния му живот нещата сякаш също вървят сносно, въпреки че не постоянно е било по този начин. Известна е драмата му от преди години с журналистката Генка Шикерова. Когато стартира аферата си с нея, Нейков към този момент е женен за брачната половинка си Гинка, с която е до през днешния ден. Двамата се срещат в края на 90-те в Червен бряг. Не след дълго се женят, само че с години нямат деца. Налага се да опитат ин витро оплождане. Гинка забременява, само че губи детето. Самата тя също едвам не умира.

„ Препоръчаха ми лекаря, който е оказал помощ на доста хора, само че се случи по този начин, че на мен не помогна”, споделя доста по-късно Нейков. Вероятно това, че нямат деца, е оказало отражение върху връзките в фамилията му и е асъдействало да огледа настрана. В живота му се появява Генка Шикерова – млада, интелигентна, амбициозна и сполучлива. Тя се влюбва бясно в артиста, той също се увлича по нея, само че не задоволително, с цел да напусне жена си. След време двойката се разделя, а Гинка прости изневярата на Нейков.

Съдбата им сервира най-големия си подарък – щерка им Ани. Момичето се ражда на 20 февруари 2011 година Днес то е бащина горделивост. Учи в едно от най-скъпите частни учебни заведения у нас, в което таксата е 10 хиляди лв. на година, като настрана се заплащат спомагателните занимания. Затова пък детето приказва отличен френски език, с което буди възхищението на цялата рода. Актьорът се гордее и с племенницата си, която осиновява след гибелта на брат си Цветан, който си отива от инфаркт на 44-годишна възраст през 2013-а. Момичето е акушерка в столичния „ Майчин дом”.

При всички триумфи, които Нейков има в кариерата си, неговото най-голямо благополучие до ден сегашен е фамилията. Затова се чака да отпразнува юбилея си, заобиколен от най-близките. Но няма да пропусне да почерпи и сътрудниците си – своя „ екип-мечта”, с който работи от години и е трансформирал в свое второ семейство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР