Огромна е трагедията с 12-годишното момче, което загина снощи с

...
Огромна е трагедията с 12-годишното момче, което загина снощи с
Коментари Харесай

Свидетели и общински съветници за трагедията със загиналото дете в Лясковец: Основният път е много тъмен, настоявахме за осветление

Огромна е нещастието с 12-годишното момче, което почина нощес с велосипед, до момента в който пресича основната улица в Лясковец. Катастрофата се случва сред две пешеходни пътеки, при ограничаване от 40 км/час. Автомобилът се е движил в посока Горна Оряховица, а детето с велосипеда, към момента не е ясно дали е пресичало или е карало в платното до автомобила, само че по този начин или другояче се стига до съдбовния конфликт. Пробите за алкохол и опиати на водача са негативни, напомня БТВ: 



Окръжната прокуратура във Велико Търново след огледа:

Изключително тежък случай, прокуратурата подхваща дейности, има очевидци, назначена е автотехническа експертиза, която ще откри какви са аргументите за настъпване на произшествието. Изследват се всички вероятни разновидности за настъпване на пътнотарнспортното произшествие, съгласно резултатите от огледа, ще бъде направена и съответната експертиза.  



Общински съветници и очевидци описват: 

" Съболезнования на фамилията, като майка не знам по какъв начин може да се преживее такава покруса. В сумрака не мога да кажа какъв брой часа е било, прибирахме се със брачна половинка ми от Горна Оряховица, отминахме кръстовището и на идната права чухме мощен удар, а минавайки, ние видяхме детето, че е на тротоара с колелото. Аз хукнах от колата, започнах да спирам придвижването. През " 3-ти март " минава целия трафик сред двата града. По принцип сигнализираме от доста дълго време, градът е мрачен, осветлението е спряно, имам предложение от 2019-та за осветление на пешеходните пътеки. Не можахме да разберем какво и по какъв начин се случи. Имаме към този момент конкретизиран брой пътеки и бюджет, само че по този начин или другояче това не се случва. Много пъти сме алармирали, трябва ли да се случи най-лошото?! Гледката беше потресаваща. Някой се опита да го повдигане, аз извиках " не го пипайте ", брачният партньор ми се обади на 112. " - споделя общинска съветничка, прекосявала през мястото по същото време.  

" Много е мрачно и нищо не се вижда. Няма спирачен път ", споделя друга свидетелка.



" Кметицата сподели, че няма по какъв начин да ги извърши повдигнатите пешеходни пътеки, имаме 21 хиляди лв., има тотално безхаберие от една длъжностно лице, ще подам в прокуратурата да се заемат с това лице. " - разяснява различен общински консултант. 

Кметът на Лясковец отхвърля да се яви пред камерите, тъй като твърди, че още не е осведомена със обстановката, предава БТВ. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР