Огромен скок в пазарната си оценка отбелязва стартъпът за мозъчни

...
Огромен скок в пазарната си оценка отбелязва стартъпът за мозъчни
Коментари Харесай

Не са коли, не са ракети, не е Twitter: Тази компания на Мъск е оценена на $5 млрд.

Огромен скок в пазарната си оценка отбелязва стартъпът за мозъчни импланти на Илон Мъск Neuralink, оповестява " Ройтерс ", като се базира на свои източници. Цената, реализирана при частно предложение на акции на компанията, демонстрира, че тя сега коства към 5 милиарда $ - при под $2 милиарда преди две години.

Контекст : Neuralink си слага за цел посредством чиповете си да даде опция за възстановяване качеството на живот на парализирани пациенти, само че също и за лекуване на разнообразни неврологични болести, както и да надгражда човешките благоприятни условия посредством сърфиране в интернет и връзка, която Илон Мъск оприличава на телепатия.
 Neuralink на Илон Мъск е получила утвърждение за проучвания върху хора
Фирмата за мозъчни чипове на Илон Мъск е получила утвърждение за проучвания върху хора

Въпреки многото следствия против компанията

Впечатлява и мащабът - милиардерът вижда бъдеще, в което роботите, поставящи имплантите, са налични безусловно във всеки квартал.

Още нещо : До момента имплантите на Neuralink са тествани на животни. Известна е демонстрацията, в която шимпанзе с мозъчен чип играе на телевизионната игра Pong.

През предходната година Администрацията по храните и медикаментите (FDA) в Съединени американски щати не разреши на компанията да прави опити с присъединяване на хора. На 25 май обаче регулаторите дадоха " зелена светлина " и точно това евентуално е стимулирало и интереса на вложителите.

Детайли : 5 разнообразни източника на " Ройтерс " показват, че чиновници и някои от подкрепилите на ранна фаза вложители са продали свои акции на 150% по-висока цена спрямо последното известно набиране на капитал на Neuralink от 2021 година (205 млн. $ при пазарна оценка на компанията от почти $2 млрд.).
 Илон Мъск си върна първото място на най-богат човек в света
Илон Мъск си върна първото място на най-богат човек в света

Според BBI неговото положение е $192 милиарда, до момента в който това на Арно се прави оценка на $187 милиарда

Има и покупко-продажби на още по-висока цена - на база оценка от $7 милиарда

От друга страна : Този вид вторично търгуване не е акуратен измерител за цената на дадена компания - размерът е дребен, а няма и пазарния консенсус на IPO.

Според някои специалисти обаче има огромно търсене за артикули като мозъчните чипове и това би оправдало високата цена на акциите. Други остават скептични, най-малкото тъй като съгласно Националния здравен институт на Съединени американски щати ще минат най-малко 10 години преди създаването на компанията да се трансформира в действителен артикул на пазара. Към момента дори изпитванията с хора са напред в бъдещето.
 Мъск залага бъдещето на Tesla на артикул, който към момента не е разполагаем
Мъск залага бъдещето на Tesla на артикул, който към момента не е разполагаем

Компанията на милиардера има 1,8 милиона автомобила единствено по пътищата на Съединени американски щати

Съвсем сегашен проблем за Neuralink обаче е следствието на метода, по който са били третирани животните по време на по-ранните проби. Обект на инспекция е дали не са били нарушени базови санитарни правила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР