Огромен скандал се разрази в Народното събрание, след като мнозинството

...
Огромен скандал се разрази в Народното събрание, след като мнозинството
Коментари Харесай

Огромен скандал в Народното събрание

Огромен скандал се развихри в Народното събрание, откакто болшинството отхвърли да прегледа настояването на опозицията за пролонгация при внасянето на териториалните проекти за въглищните централи.

Отказът на залата да прегледа проекторешението предизвика напрежение в пленарна зала. Павела Митова от " ИТН "  застана на трибуната и съобщи, че няма да мръдне от нея, до момента в който председателстващият Никола Минчев не включи в дневния ред желаното проекторешение. Той отхвърли като уточни, че към този момент има извършено гласоподаване.

Митова остана на трибуната, а до нея застанаха депутати от опозиционните партии от Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия. Депутатите от " Възраждане " също поддържаха сътрудника си като застанаха прави до местата на стенографите под парламентарната естрада. Протестът продължи на трибуната като депутатите останаха прави и по време на дадената от председателстващия 10-минутна отмора.

Процедурното предложение за включване в дневния ред направи председателстващият съвещанието Никола Минчев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). „ За “ включването в дневния ред на трите точки гласоподаваха 10 народни представители от Българска социалистическа партия за България, 20 от „ Възраждане “ и седем от Има Такъв Народ. „ Против “ бяха 39 депутати от ПП-ДБ и един от ГЕРБ-СДС.

Проектът на решение бе импортиран по-рано през днешния ден в деловодството на Народното събрание от опозиционните сили в Народното събрание: " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Възраждане ".

От левицата настояха планът на решение да бъде прегледан веднага и да бъде прекратено разискването на актуалната точка, в която депутатите преглеждат измененията на второ четене в Закона за публичните поръчки.  

Процедурното предложение за прибавяне на три нови точки включваше още план на решение за удължение периода за внасяне в Народно събрание на законопроекта за държавен бюджет за 2024 година, на законопроекта за бюджет на НЗОК за 2024 година и на законопроекта за бюджет на Държавното публично обезпечаване за 2024 година, надлежно като точка 15 от дневния ред за през днешния ден, и първо гласоподаване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за администрацията като точка 16 от дневния ред за през днешния ден.

Драгомир Стойнев се обърна към Никола Минчев от трибуната, че това е безсрамие - в случай, че страната продължава да е блокирана, да предлага тази точка да бъде последна в дневния ред. Още повече имаше изключителна комисия, хората не престават да са на открито, добави Стойнев. Ние от Българска социалистическа партия настояваме това предложение да се гласоподава незабавно няма по какъв начин това да бъде 17 точка, съобщи той, съобщи Българска телеграфна агенция.

Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС направи друго предложение, което председателстващият съвещанието да припознае, а точно импортираното от тях искане за чуване на здравния министър, по отношение на отлагането на протонната терапия за лекуване на деца от Плана за възобновяване и резистентност. Тя уточни, че това е извънредно сериозен проблем – сравним с този, за който към този момент има импортирано искане от трите опозиционни партии, което председателстващият съвещанието бил припознал.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР