Огромен скандал разтресе държавата, след като Национална агенция по приходите

...
Огромен скандал разтресе държавата, след като Национална агенция по приходите
Коментари Харесай

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! НАП замете под килима десетките хиляди левове незаконни пари на Виктор Николаев! Кой спусна чадъра над водещия?

Огромен скандал разтресе страната, откакто Национална организация по приходите /НАП/ още веднъж бе заставена от властта и няКОЙ да приключи инспекция и замете под килима незаконните дейности на водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Спешната акция по избавяне престижа на журналиста бе задействана незабавно откакто BNews се снабди и изнесе информация, че проверяващите са разкрили суми в изключително огромни размери, за които Николаев няма документи.

Припомняме, че следствието на Виктор Николаев от данъчните потегли след сигнал до прокуратурата и Национална агенция за приходите от евродепутата Николай Бареков за лъскавия апартамент, платен от водещия на Нова телевизия без ипотека на една от най-тузарските столични улици - "Раковска ". Материалът за ракритите злоупотреби при инспекцията на Николаев пък бе оповестен от медията ни на 12.11 (неделя) в 09.20 сутринта.

Очевидно в първия работен ден (13.11 - понеделник) в Национална агенция за приходите е получено позвъняване от горната страна с наставлението данните за това да бъдат заметени в незабавен порядък. Следствие на оказания напън, проверяващите отхвърлят да извършат и проверка, която за разлика от инспекцията, би открила и по какъв начин и с какъв брой Виктор Николаев е ощетил страната, тъй като значителната разлика сред данъчната проверка и данъчна инспекция е, че с инспекцията не се откриват отговорности за налози.

Проверката, открила бруталната машинация от страна на Николаев, бе осъществена в рекордно къси периоди. Вероятно обаче след получено позвъняване върху водещия е спуснат политически чадър и мигновено дейностите на проверяващите са стопирани. Ако Национална агенция за приходите си бе свършила работата до край, евентуално начетът на Николаев щеше да е колосален. Не следва ли това да се смята като закононарушение по работа за прикриване на обективната истина?

Кой спусна политически чадър на Виктор Николаев и Анна Цолова, чие позвъняване замете под килима измамите им за десетки хиляди левове, до по кое време в тази страна институциите ще бъдат упоявани венозно и приспивани в нечий интерес, чий заложници станаха двамата “журналисти”, на по кое време ще би трябвало с лихвите да платят стореното “добро”? Дали дребният и междинният бизнес, мачкан през годините, се разминава толкоз леко?!

Уплашени за следствията от Нова телевизия също побързаха да излъскат имиджа на единстения си към този момент останал водещ на утринния блок. В късните часове на миналата нощ управлението пусна “официално становище”, в което се твърди, че въпросната инспекция е приключила в интерес на проверяваното лица и не са установени нарушавания. От малкия екран са употребявали случая да създадат следващ презрян опит да сапунисат и лицето на Анна Цолова, която след сигнал още веднъж на евродепутата Николай Бареков за тузарския й дворец в скъпарския столичен квартал "Драгалевци " бе свалена от ефир.

В отговор на спешната ПР-акция, жители настървено се нахвърлиха против една от сякаш водещите малките екрани в страната като безжалостно осъдиха жалките й дейности. Жестоките реакции на хората разкриват голямата злост, която обществото таи към имащите са морални ментори телевизионни водещи, които се оказа, че са надалеч по-престъпни от "престъпниците ", които всяка заран сочат с пръст. Това е следващ фундаментален образец за голямото разминаване в позиците на властта и жителите - едните ги покровителстват, другите - брутално осъждат и ненавиждат.

Във връзка с разялирия се скандал медията ни се свърза и с представителя на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Той отхвърли да разяснява случая, като се базира на закона. “Това е конфедициална информация, която не може да бъде оповестявана обществено. Единственото, което мога да ви кажа е, че е осъществена инспекция, а не ревизия”, съобщи Бъчваров.

Интересно е тогава откакто императивна законова наредба категорично недопуска оповествяването на сходни данни по какъв начин Нова телевизия се снабдява с информация, че въпросната инспекция е приключила в интерес на проверяваните лица и не са установени нарушавания?

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР