Огромен шал ще визуализира психичните болести в България. Всеки е

...
Огромен шал ще визуализира психичните болести в България. Всеки е
Коментари Харесай

Психичната болест като огромен шал

„ Огромен шал ще пресъздава психологичните заболявания в България. Всеки е поканен да се включи в изплитането на шала, следвайки характерна цветово-кодирана скица “. Това сподели в предаването „ Хоризонт до обед “ доктор Бояна Петкова. , която тематизира психологичното здраве в България под мотото „ Шалът на приемането “.
Шалът е нещо, което правиш с ръцете си, то те заземява, плетенето е потвърден способ като терапия  за утешение, а шалът е и знак на мекост, топлота и грижа. Ние от дълго време замисляме тази концепция и доста се веселя, че тя в този момент ще се реализира. Шалът  ще бъде плетен в специфична цветова гама, като всеки цвят символизира диагноза.  Това съставлява самобитна образна инфографика за честотата на избрани положения. Например – меланхолия, обезпокоително разстройство, хранителни разстройства, като всеки би трябвало да плете в цветове, в които е претърпял обещано положение или има диагноза, за малко време или за по-продължително.  Искаме да кажем, че е обикновено да не си ОК от самото начало . Това не значи, че ние не можем да сме пълноценни живи хора “, уточни още доктор Петкова. И добави: 

„ Лилавото е например цветът на недоносените бебета. Цветовата скица и инструкциите за плетене и информация ще има на онлайн среща на страницата на. До 10 април е срокът, в който всеки да изпрати своето късче шал. Искаме да се получи един 25 метров шал, тъй като тези късчета от по 25 см се плетат бързо... Шалът е умислен като арт апаратура, той ще бъде изложен в изложба „ Кредо Боно “. Ще имаме и още едно събитие по концепцията за така наречен човешка библиотека. Това ще е поредност, в която хора, които желаят, ще могат да поддържат връзка с други хора, които имат потребност да си поговорят с някого “. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР