Огромен пожар избухна на петролно находище в близост до популярни

...
Огромен пожар избухна на петролно находище в близост до популярни
Коментари Харесай

Огромен пожар в петролно поле в Индия

Огромен пожар избухна на петролно находище наоколо до известни места за екотуризъм в североизточна Индия, откакто изтичащ от две седмици газ се възпламени.
Течът от газовия бунар в петролно находище, ръководено от държавната Oil India, стартира в края на май в региона на Тинсукия в щата Асам, а компанията съобщи, че в края на предходната седмица газът към момента тече " неконтролируемо ".
Експлозията във вторник изпрати блестящо оранжеви пламъци и големи, черни струи пушек високо в небето, забележими на 10 километра от нефтеното находище.
" Докато се правиха интервенции по почистване на мястото, кладенецът се възпламени ", се споделя в изказване на Oil India и се прибавя, че пожарникар е получил " леки пострадвания ".
Около 200 инженери и служащи, в това число екип от специалисти, пристигнали от Сингапур в понеделник, се пробват да спрат приключването в границите на четири седмици, добави компанията.
Селяните избягали от региона и споделиха, че пет от домовете им са се запалили.
" Ситуацията е доста неприятна. Тя се популяризира. Знаех, че това ще се случи ", съобщи локалният природозащитник Ниранта Гохен пред Агенция Франс Прес по телефона.
Главният министър на Асам Сарбанана Соноуал съобщи, че пожарникари, полиция и войска се изпращат на мястото, което е на 500 километра източно от Гувахати, най-големият град на страната.
Кладенецът е произвеждал 100 000 кубически метра газ дневно газ от дълбочина 3870 метра преди експлоадирането през май, съгласно Oil India.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР