Огромен международен интерес към европейските избори в Брюксел. Рекорден брой

...
Огромен международен интерес към европейските избори в Брюксел. Рекорден брой
Коментари Харесай

Огромен международен интерес към европейските избори в Брюксел

Огромен интернационален интерес към европейските избори в Брюксел. Рекорден брой публицисти са упълномощени, с цел да отразяват довечера събитията в Европейския парламент.

Повече от нашия сътрудник Деси Апостолова.

За първи път на европейски избори в Брюксел има толкоз доста публицисти освен от всички страните членки на Евроепейския съюз, само че и от целия свят.
Ясмина Якимова, пресаташе на Европейския парламент: Европейският парламент ще бъде център на събитията за тези избори. Ще участват над 1300 публицисти от целия свят, в това число над 200 публицисти, които са от интернационалните медии. Например от Съединени американски щати ще има над 50 публицисти, 20-ина от Китай и още 20 от Япония. Интересно е, че толкоз доста медии демонстрират интерес.
В действително време в европейския парламент ще се получават резултатите от всички държави-членки. След 7 часа българско време ще бъдат оповестени първите прогнози.

Яснима Якимова, престаше на Европейския парламент: Първите публични данни ще стартираме да ги получаваме, когато последната секция за гласоподаване затвори. Тя е в Италия. Това ще стане в среднощ българско време.
Още тази нощ ще разберем и по какъв начин е гласувала Европа, по какъв начин ще наподобява разпределението на силите в Европейския парламент и коя политическа мощ ще излъчи идващия ръководител на Европейската комисия.

Повече - вижте във видеото
 © БГНЕСОще по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР